Gepost op

Wijze les tijdens de vakantie

Wijze les tijdens de vakantie

 
We zijn alweer een aantal weken terug van een heerlijke vakantie in Spanje… en in het dagelijkse levens zijn er vele lessen te leren. Zo ook tijdens onze vakantie.
Eén van die lessen kwam tijdens één van onze duiken. Nu heb ik al best een aantal duiken gemaakt, maar mocht deze paar duiken in spanje toch echt weer een les leren.
Tijdens onze laatste duik kwam ik ‘vast’ in een stroom die me (voor mijn gevoel) steeds dieper duwde… en ik wilde niet dieper, want had die dag al een duik gemaakt. Normaal vind ik duiken best relaxed. Ik hou ervan om rustig mee te bewegen om zo goed al het zeeleven te zien en bewonderen.
Echter bij Isla Hormigas, waar wij doken, was er die dag (extreem) veel stroming…. en daar ging ik… vast in de stroom… zwemmen, zwemmen, zwemmen… en ik voelde dat ik niets, maar dan ook niets vooruit kwam.
In vol ornaat, met duikbril én muts op (omdat het water niet heel warm is) kun je niets meer doen dan handgebaren maken, ook al vreet je je van binnen op (wat ik dus deed!!). Ik werd boos, was aan het vechten tegen het water, baalde van de hele duik en ga zo maar door.
Tot ik dacht: ‘laat maar!…’
Ik stopte met vechten, ik stopte met zwemmen en dacht: ‘dan laat ik me wel meedrijven, (hoe diep ik ook ga)…’ En je raadt het al… ik kwam uit de stroom die me tegenhield, ik kon verder zwemmen, weer mee op de stroom en er niet tegenin.
En ondanks dat ik helemáál klaar was met de duik, moest ik ook in mezelf lachen.
Want ik herken het wel… dat ik soms zo loop te vechten en dat het nooit helpt… want als ik het loslaat en vertrouw, dat het dan goed komt!
Go with the flow! Go with the flow of life.
De duikmaster zei: ‘Als de natuur met je vecht, dan vecht je terug.’ Maar ik dacht: ‘Als het stormt, zoek dan het oog van de storm, want daar is rust en kun je meebewegen.’
Vecht jij ook wel eens tegen situaties die op je pad komen en zou je meer met de flow mee willen gaan, in het oog van ‘de storm de rust vinden’?
Neem dan contact op, ik reis graag een stukje mee op jouw levenspad.
Gepost op

Ondersteuning bij van 3D naar 5D gaan

Ondersteuning bij van 3D naar 5D gaan

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken in deze tijd.
Deze prachtige aurasprays ondersteunen je in de overgang van 3D naar 5D… en voor wie dat niets zegt.
We leven in een overgangstijd, waarin we naar 5 D gaan. 5D betekent meer vanuit je hart leven, vanuit éénheid. Je gevoel volgen. Je weet dat je onderdeel bent van een groter geheel en als je een ander pijn doet, je jezelf ook pijn doet.
3D is het gevoel van ‘wij tegen zij’, afgescheiden, dualiteit, meer leven volgens de regels en ‘hoe het hoort’, dan hoe het vanuit je hart wil ontstaan.
Om daar te komen is verandering nodig. En elke verandering gaat gepaard met weerstand. Weerstand in jezelf en weerstand buiten jezelf.
Velen van ons houden graag vast aan wat we kennen en willen liever niet veranderen. Ook onze angst houdt ons tegen, bang om niet goed genoeg te zijn, buitengesloten te worden, vanuit de oerangst om niet te overleven. De ziel daarintegen, maakt zich daar geen zorgen om, die weet dat hij eeuwig is, dat dit leven een tussenstop is om te leren, om ervaringen op te doen, om iets te brengen.
Veel mensen zijn zich al bewust van deze overgang en veel ook nog onbewust.
Maar dat mindfulness, yoga, zingeving, naar een coach gaan nu niet meer gek gevonden wordt, zegt van alles over die overgang.
We gaan van ons hoofd naar ons hart.
Die weg van hoofd naar hart, naar buik gaat gepaard met vallen en opstaan. Met voelen, ervaren, ontdekken, innerlijk weten. Met nog meer vallen, nog meer ontdekken, nog meer voelen, met loslaten en kiezen. Soms omdat je niet anders kan, soms omdat je voelt dat het het beste voor jezelf is.
En als je die eerste fases van vallen en opstaan hebt doorlopen, dan weet je dat je niet anders kan. ‘Het leven kent geen weg terug’ (mooi boek trouwens).
Je wil verder groeien, het komt van binnenuit, het is een natuurlijk proces. Zoals een boom of bloem groeit, zo willen wij mensen ook groeien. Lichter worden, groter worden, meer onszelf worden.
En meer jezelf worden, word je door meer naar je innerlijk te luisteren. Te ontdekken wat jouw waarheid is, ontdekken wat er klopt voor jou. Om dat pad vervolgens te volgen, van binnenuit.
Het leven stroomt als het ware door je heen. Je volgt de roep van je ziel… En dat is soms makkelijk, soms moeilijk. Soms in de stroom mee en soms zul je jezelf tegen de stroom in vinden.
Maar ook zul je ontdekken dat je zoveel meer te geven hebt dan je dacht. Dat jouw liefde makkelijker mag stromen. Dat je meer kan leven in de verbinding met jezelf. Luisteren naar je eigen intuïtie, je eigen gevoel. Dat je dat mag gaan doen waarvoor je hier op aarde gekomen bent! Want ja, als jij je bewust bent van je innerlijk, voel je vaak dat je met een reden naar aarde bent gekomen (hoe vaag of zweverig dat ook klinkt).
Je ziel voelt de roep. Je ziel wil het pad volgen. Je ziel wil ontdekken en bijdragen.
En als je daar aan toegeeft , dán voel je de zingeving, de vervulling van wie je bent! Dan voel je dat het klopt! En dat wil jij toch ook?!
Liefs Henrike
hahahahah… en dan gebeurd het dus ook dat ik iets begin te schrijven en dit hele verhaal ontstaat…hahahaha.
Ik wilde je eigenlijk alleen maar laten weten dat de aurasprays van #degroenelinde, je heel goed kunnen ondersteunen in dit proces. Ze zijn te koop in mijn praktijk ❤
Gepost op

iets houdt me tegen helemaal mezelf te zijn

Iets houdt me tegen om helemaal mezelf te zijn

‘Iets houdt me tegen om helemaal mezelf te zijn.’ Dat is het thema dat deze week volop in de praktijk speelt en dus misschien ook wel bij jou.
Het gevoel dat er iets tussen zit/staat of dat je het spannend vindt of misschien angst voelt om helemaal jezelf te zijn. Terwijl er tegelijkertijd ook dat verlangen is om helemaal jezelf te zijn. Er is een stem of gevoel dat het anders kan.

Vaak overheerst het gevoel dat je het anders wil en wint het uiteindelijk van de angst om maar op dezelfde plek te blijven.
Je mag weer een stap in je ontwikkeling maken. Je mag meer in jezelf zakken, meer jezelf worden, meer ont-dekken… of hoe je het ook wil noemen.

‘Dat wat er tussen staat’ kan verschillende oorzaken hebben. Soms is het een ervaring uit je eigen verleden, waardoor je een beschermingsmechanisme hebt gecreëerd dat nodig was je ’te beschermen’. Soms komt het vanuit de familielijn (dichtbij of vele generaties terug), iets dat gezien, gehoord en erkent wil worden. Soms is er al vroeg iets geplaatst om je te beschermen.
Het gene wat ons tegenhoudt, willen we het liefst aan de kant duwen. Weg ermee! Als je maar hard genoeg duwt of probeert, dan lost het wel op of verdwijnt het wel.
 
Maar helaas, zo werkt het niet.
Het wil namelijk gezien worden… en door het weg te duwen, blijft het hardnekkig terugkomen.
‘Dat wat je tegenhoudt’ wil aandacht, erkenning en er zijn. En pas als dat gebeurd is, dan kan het weg.
Soms lost het op, soms is het een ziel die dan pas de weg naar het licht vindt, soms is het een innerlijk kind deel dat aandacht vraagt of een van je vorige levens die geheeld mag worden.

Meer jezelf zijn, vraagt dus om stil te zitten, met dit gevoel te zijn, in gesprek te gaan, dit met compassie aan te kijken en als je kan het liefde en aandacht te geven.
Het zal je rust geven en meer ruimte. Ruimte om meer jezelf te zijn!
Zodat jij anderen weer meer ruimte geeft zichzelf te zijn.
en als jij toe bent aan deze stap en het alleen niet lukt, voel je dan welkom. I’m holding the space, zodat jij meer jezelf kan zijn.
Liefs Henrike
Gepost op

Je bent met een reden op aarde

Je bent met een reden op aarde

Nee, het is geen toeval dat je op aarde bent. Je bent hier met een reden. Je hebt ervoor gekozen om juist NU in deze tijd hier te zijn.
 
Misschien weet je het niet bewust, maar diep in je voel je dat het klopt.
Je ziel weet het.
Je bent hier namelijk om precies dat te doen waar jij het beste in bent en wat soms ook heel spannend kan zijn: namelijk JEZELF ZIJN!
 
Jij hebt de perfecte talenten en ingrediënten meegekregen in dit leven om lessen te leren, maar ook om jouw cadeau voor deze aarde te leven.
 
Misschien voel je meer dan een ander, zie je meer, weet je dingen die je niet kunt weten. Weet je van binnen als zaken niet kloppen.
Het leven nodigt je uit om jezelf te zijn. Om je mooie kant én minder mooie kant aan te kijken en te omarmen.
Je mooie, leuke, lieve, vrolijke kant er laten zijn en laten zien is vaak makkelijk. Maar dan die andere kant, de onzekere, verdrietige, eenzame of gekwetste kant. Ook die wil graag gezien worden. Alle delen willen er graag zijn, om samen te groeien of om losgelaten te worden.
 
De aarde bevind zich in roerige tijden, wij als mensheid ook. Maar daarover hoef ik niets te vertellen. Kijk maar om je heen, voel maar in je lijf.
Daarom is het juist nu belangrijk om dichtbij jezelf te zijn. Om het licht te vragen je te beschermen. Om vanuit licht en liefde álles aan te kijken. Om met compassie en liefde naar jezelf en de ander te kijken. Om alle stukken waardoor je geraakt wordt aan te kijken alsof je liefdevol naar een klein kindje kijkt dat leert lopen of praten of fietsen.
 
Je bent juist hier, op dit moment om de aarde te helpen, om de mensheid te helpen in trilling te verhogen. Om je eigen trilling te verhogen.
Je bent hier op het juiste moment. Precies het juiste moment.
Dus ik wil je uitnodigen om je eigen vibratie hoog te houden, liefde en compassie voor jezelf en alles om je heen te voelen (ook als dat een uitdaging is). Want we zijn allemaal één, komen allemaal uit dezelfde bron.
 
Een ander afwijzen, is een deel van jezelf afwijzen. Een ander omarmen is jezelf omarmen.
Zoek gelijkgestemden en kom je er zelf niet helemaal uit of voel je dat je een shift mag maken naar de next level, voel je dan welkom bij mij in de praktijk www.demagischekracht.nl
Gepost op

Magische dag(en)

Magische dag(en) gewenst

Het is een bijzondere dag vandaag. Het is de kortste dag van het jaar: Winterwende. én daarnaast is het vandaag de overgang naar het Aquariustijdperk. Een magische dag als je erbij stilstaat… een gewone dag als anderen als je geen idee hebt.

De kortste dag betekent dat de dagen weer langer worden… Yay! 
En vandaag is het officieel de overgang naar het nieuwe tijdperk, een tijdperk waarin we nog meer vanuit ons hart mogen leven. Meer onze eigen ruimte innemen terwijl we ons met elkaar verbinden. 

Een overgang gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag, die is al een periode aan de gang. Zoals een persoon niet ineens groot is, zo is deze overgang ook één van vallen en opstaan. 
Een boom zie je niet groeien, maar mocht je er een camera bij zetten en versneld afspelen, dan zie je de groei ineens wel.

Hoe is het voor jou? Heb jij het idee dat je gegroeid bent afgelopen tijd? Dat je meer naar je hart bent gaan luisteren? Kon jij je meer overgeven aan dat wat door jou wilde ontstaan?

Vandaag is het een goede dag om naar binnen te gaan. Om jezelf echt af te vragen wat je wil. Om tijd te maken voor jezelf en het lichtje in jezelf aandacht te geven.

(Natuurlijk is dat elke dag een goed moment 😉 Maar omdat het vandaag de overgang is, is het mooi om te kijken wat wil je achterlaten en vooruit te blikken wat je mee wil nemen…

Bij mij ging het afgelopen jaar met vallen en opstaan (zoals ik denk bij velen). De ene keer kon ik me heel makkelijk overgeven, de andere keer was ik hard ‘in gevecht’.
Een poos terug luisterde ik een meditatie waarin gezegd werd: 

Don’t go with the flow,  become the flow!!
 

Wat gebeurd er bij jou als je dit leest?
Als jij de flow zou zijn in plaats van meegaan met de flow, wat zou het verschil zijn?!

Bij mij ‘draaide’ er weer iets. Ik stelde me voor hoe het eruit zou zien als ik de flow zou zijn in plaats van volgen… daarom organiseerde ik ‘verbinden in licht en liefde’. Mooie bijeenkomsten van hart tot hart. Zo mooi dat ik heb besloten er nog een paar te plannen.

En dat dat ook niet altijd lukt blijkt dat ik me steeds afvroeg om vandaag ook iets te organiseren… een ritueel waarbij we samen – hand in hand (in gedachten) de nieuwe tijd in zouden stappen. Een ritueel om het oude los te laten en met open armen en hart het nieuwe tegemoet te gaan.

Die bijeenkomst is er niet gekomen… maar als je de behoefte voelt, mag je het voor jezelf doen!
Schrijf dan een brief met alles wat je los wil laten, alles wat je achter je wil laten en bedank (in gedachten) dit gevoel of de situatie, de mensen of waar het over gaat.
Scheur deze brief in zoveel mogelijk stukjes en verbrand het dan…. stukje voor stukje of alles tegelijk, doe wat goed voelt voor jou.
Als je gedaan hebt, mag je je ogen sluiten… je handpalmen tegen elkaar… en voelen in je lijf waar jouw licht(bolletje) zit. Vraag dan dit lichtbolletje waar er ruimte voor mag komen. Wat zou het willen ervaren? Welke stap(pen) wil het nemen?
Dit mag je voor jezelf opschrijven… of bij dit gevoel een mooi symbool uitzoeken die staat voor dit moment van overgang naar het nieuwe tijdperk.

Ik wens jou heel veel licht en liefde.
Ik wens je heerlijke (feest)dagen die je invuld op jouw manier.
Ik wens je gezondheid, verbinding en mooie momenten toe.
Ik wens je lieve mensen en vrienden om je heen als je je alleen voelt.
Ik wens je het lef om jouw mooiste leven te leven.
Ik wens je alle geluk en wat jij jezelf wenst.

Neem een kijkje in de agenda  
En wil in 2021 elke dag een moment om dichterbij jezelf te zijn – schrijf je dan in voor 365 dagen Alignment First.  

Tot in het nieuwe jaar!

Lieve groet,
Henrike Schotman

www.demagischekracht.nl
06-39 83 83 52

Gepost op

Apartheid

Het inzicht van Apartheid en polarisatie van nu

Ik vind het leuk om je op de hoogte te houden van mijn gedachtenspinsels, ervaringen in eigen leven en praktijk. Om je te inspireren, aan te moedigen en soms misschien aan het denken te zetten.

Afgelopen weken heb ik mezelf onderstaande ervaring regelmatig horen vertellen, dat ik het hier graag met je deel.
Het gaat over de tijd waarin we zitten, waarin er veel polarisatie ontstaat door wel/niet vaccineren en de verschillende meningen die hierover zijn, al dan niet gevoed door media, eigen ervaringen, gedachten etc.

Het brengt me terug naar ZuidAfrika. Het was mijn allereerste reis alleen. Het was 2005 en ik ging eindelijk mijn kinderdroom waarmaken door te werken in een weeshuis.
Na ruim 2 maanden op het project gewerkt te hebben, had ik nog een aantal weken vakantie in Zuid Afrika en ik wilde graag naar Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten.

Tijdens de boottocht naar het eiland werd een film getoond waarin uitleg gegeven werd over de apartheid in de gevangenis.
Men wilde verdeeldheid onder de gevangenen, want dan zouden ze elkaar wel onder de duim houden. Dus hoe donkerder iemands huidskleur was, hoe minder privileges, hoe minder eten, zwaardere straffen etc. Hoe blanker hoe meer privileges, meer eten etc.
Jaren heeft dit plaats gevonden, totdat de gevangenen bedachten dat als zíj één zouden worden, de regels wel moesten veranderen… ze verzamelenden al hun eten en deelden dat eerlijk. Er kwam opstand tegen de verschillende privileges … en beetje bij beetje veranderde het beleid. Totdat er gelijkheid kwam.

Apartheid – er is in geen enkele taal ter wereld een andere naam of vertaling gemaakt voor het woord apartheid. Dat is toch bijzonder.
Nadat de film was afgelopen werd er gevraagd welke nationaliteiten aan boord waren. Ik was de enige Nederlander… en ik durfde het bijna niet toe te geven. Ik schaamde me dat ik uit een land kwam die hieraan gelinkt was.

Ik hoop dat wij mensen als die gevangenen kunnen zijn,  niet dat we ons gevangen voelen, maar elkaar als gelijkwaardig zien. Dat we juist nu, in een tijd waarin de verschillen genoemd worden en er gewezen worden naar ‘schuldigen’ en ‘gevaar voor samenleving’, we niet meedoen met polariseren, met jij wel en jij niet. 
Maar dat we respect hebben voor elkaars keuzes. Dat we anders leren kijken omdat dat iedereen keuzes maakt vanuit weloverwogen eigen standpunten voor zijn/haar eigen gezondheid.

Dat we niet weer terug gaan naar apartheid, maar naar eenheid.
Want we zijn allemaal onderdeel van het grote geheel. We zijn allemaal onderdeel van mensheid.

Ik hoop ook dat het je lukt om in deze tijd dichtbij je eigen kern en licht kan blijven.

En ik hoop dat deze ‘crisis’ je ook dichterbij jezelf brengt en je ‘crisis’ kan zien als ’tijd van verandering’. 
Een tijd waarin we meer vanuit ons hoofd naar ons hart gaan, meer leven vanuit onze ziel. Meer vanuit samen, dan apart, meer vanuit begrip voor elkaar.

Een tijd waarin je uitgenodigd wordt om te luisteren naar je eigen innerlijke stem en los te laten wat niet langer dient.
Nee, het leven is niet maakbaar, maar je kan er wel voor kiezen hoe je deze tijd door wil komen.

Er zijn steeds weer mensen die de weg naar de praktijk vinden omdat ze voelen of weten dat ze een laag dieper mogen gaan in hun ontwikkeling. Dat ze nog meer naar hun eigen ziel mogen luisteren (of dit nu leren), dat ze voelen dat er meer is dan tot nu toe gedacht… of dat ze eindelijk toegeven aan het gevoel met een bepaalde reden op aarde te zijn. Voel je welkom als je beseft dat dit is wat je wil of dat je voelt dat dit voor jou de juiste stap is, ook als je die stap eng of spannend vindt of jezelf al even tegenhoudt. 

Ik wens je licht, liefde, heel veel plezier, gezondheid en verbinding … en als je behoefte hebt aan een gesprek van hart tot hart of Ziel tot Ziel, wees dan van harte welkom.
Over 2 weken ben ik weer bereikbaar. Eerst ga ik heerlijk genieten en ontspannen en hoop ik prachtige plekken te ontdekken op Ibiza!

Daarna ben ik er weer helemaal voor jou!

Wat ik voor je kan betekenen:

De reis naar je hart: individueel traject afgestemd op jouw vraag en wensen.

365 dagen Alignment first: een jaar lang elke dag meditatie, muziek, opdracht ed ontvangen die jou in afstemming brengen met je ziel en jouw goddelijke licht.

Familie opstelling: heb je een vraag of benieuwd wat een familie opstelling jou wil laten zien, maak dan een afspraak.

Vanaf 29 okt beantwoord ik weer mail. Ik wens je goede weken toe!

Liefdevolle groet,

Henrike Schotman

Gepost op

Meer jezelf zijn….?

Meer jezelf zijn

Dag mooi mens!

Hoe zie jij jezelf?

Wil jij ook graag meer jezelf zijn?
En ‘wie’ zou jij dan zijn als je meer jezelf zou zijn?
Het is een ‘wens die ik vaak in mijn praktijk hoor.
Ergens is de klant dus niet tevreden met hoe zijn/haar leven eruit ziet. (ja, mannen hebben dit ook 😉 )

Jezelf zijn… het is een bijzonder begrip. Want als ik mijn klant vervolgens vraag hoe ‘die persoon’ eruit ziet als hij/zij helemaal zichzelf zou zijn, dan weten zij het antwoord al! Ze weten precies hoe ze zich zouden willen voelen en hoe hun leven eruit zou zien.
Veel zouden zich minder van anderen aantrekken, ze zouden vrolijker zijn, vaker hun mening delen, hun eigen ruimte innemen, niet bang zijn voor wat anderen van hen denken, ze zouden steviger gaan staan voor zichzelf en dat wat zij (hun mooie eigenschappen en talenten) met de wereld te delen hebben…
En eerlijk is eerlijk… ik herken het zelf ook! 

Je kan er niks aan doen… 
We leggen onszelf (bijna) allemaal beperkingen op. Want we zijn mens en – heel verklaarbaar – het zit in ons systeem om ons aan te passen aan de omgeving. Dit is een onbewust proces. Je checkt je omgeving voor ‘veiligheid’  en of dat jij je moet aanpassen.
Ik las pas ergens (en dat is zo logisch als wat) dat je aanpassen aan de groep een overlevingsmechanisme was. Als je niet kon functioneren in de groep was de kans groot dat je erbuiten werd geplaatst. En in de tijd waar je samen ging jagen en verzamelen, overleefde je het niet in je eentje buiten de groep. Niet aanpassen of ‘anders zijn’ betekende vaak het einde van je leven. (regelmatig kom ik dit tegen tijdens sessies waarin klanten teruggaan naar een ander leven en toen een eenzame dood stierven). Samenwerken was essentieel.
De mensen die dus overleefden, waar jij en ik afstammeling van zijn, zijn kunstenaars in het aanpassen. Zie het dus niet alleen maar als iets ‘negatiefs’ om niet helemaal jezelf te zijn…  precies dat heeft er ook voor gezorgd dat je het overleefd hebt.

Volwassen worden
Zo is het ook met volwassen worden.
Als kind pas je je aan aan je omgeving, aan de regels van het gezin, de omgeving waarin je opgroeit. Of dit nu het beste voor jou is of niet, dat is (of lijkt) van latere zorg.  Dan kom je misschien tot de ontdekking dat je véél gevoeliger bent dan je dacht. Of dat je juist die vrolijkheid hebt ingetoomd en je natuurlijke charme verborgen hield, of dat je juist een veel grotere mond had om je maar staande te houden en in het systeem te functioneren.

Net als je de kleur ogen van je ouders erft, zo gaan ook gedragingen over van generatie op generatie.
Het lijkt een open deur, maar tijdens opstellingen komt er vaak aan het licht dat ‘het probleem’ al generaties geleden in de familie is ontstaan. Toen de ‘aanpassing aan’ ontstond was het vaak van groot belang om te (over)leven. Nu niet meer. Nu wordt het vaak als een last ervaren en die mag dan ook losgelaten worden.
Zo is het al een aantal keer voorgekomen dat een klant zich niet gezien voelt door haar familie en dit ook bij moeder zo was en ook bij oma…
Of dat de dochter op de plek van de moeder ging staan… en de moeder dit ook deed bij haar moeder en zij bij haar moeder….
Of dat een kleinkind ‘de last’ die opa vanuit de oorlog droeg nu meedroeg om de pijn bij hem maar te verzachten… 

Grote schoonmaak
Veel mensen die bezig zijn met het bewustwordingsproces zijn al een poosje (of lange tijd) bezig met het aankijken van hun eigen processen’ en daarmee met het opruimen en opschonen van het eigen systeem. Met dit opruimingsproces ontstaat er meer ruimte in je systeem om meer licht toe te laten en dus in een hogere trilling te komen. Je kan je innerlijke lampje/licht feller laten branden 😉.

En misschien heb je wel eens het gevoel dat je er helemaal klaar mee bent om weer een proces aan te gaan… Je weet dat als je er veel last van hebt, je toch weer de stap zet om naar binnen te keren (evt met hulp) en het aan te kijken. Het lijkt wel of je niet anders kan.
Want je weet dat de antwoorden binnenin jezelf zitten. Dat je uitgenodigd wordt om weer een stap te zetten, om weer de verbinding met jezelf te maken… voor dat wat groter is dan jezelf, je ziel.

De overtreffende trap
En misschien is het niet je verlangen om méér jezelf te zijn, maar is het je verlangen om boven jezelf uit te stijgen!!
Om ‘dat wat groter is dan jezelf’ helemaal de ruimte te geven en te ontstaan! Om jezelf geen beperkingen op te leggen, maar mee te bewegen op de flow van het leven dat door je wil ontstaan. ‘Become the flow’.

En terwijl ik dit schrijf komt er een glimlach om mijn mond… want mijn hoofd tettert soms heel hard mee…. Ja, ja Henrike, mooie woorden, hoe kun je dit nu schrijven, terwijl het jezelf ook niet altijd lukt…?? 

en nee, dat klopt, want  zo is het leven, iedereen is in ont- wikkeling! Of zich aan het ont-wikkelen, om zo steeds dichterbij je eigen kern te komen. Zoals jij onderweg ben, ben ik ook onderweg…
En aangezien ik de laatste tijd steeds gesprekken heb gehad over het volmaakte leven dat iedereen op social media schetst, hier een stukje kwetsbaarheid van mijn kant.

En nee, ik zit ook niet altijd in de flow… want dat is het leven. Maar deze mail schrijven aan jou helpt me wel om dat weer te voelen. En ik hoop dat het jou ook inspireert of je laat nadenken over je eigen leven. 😉
Het helpt mij om naar binnen te gaan en contact te maken met mijn ziel … om te voelen wat ik wil..

En telkens als ik dat doe, dan voel ik dat ik wil SPELEN! Ik wil spelen met de aarde als mijn speeltuin. Ik wil plezier maken, leuke dingen doen, sprankels strooien, mooie inzichten delen, liefde voelen, genieten van het leven, me verbinden van hart tot hart en andere helpen bij de verbinding maken met zichzelf en het licht in zichzelf voluit te laten stralen! 

En ja, af en toe maak ik het te serieus! 😉
Maar als ik denk aan ‘spelen’, delen en genieten, dan word ik blij!
Net zo als ik nu blij word van de heerlijke sneeuw! Van het magische witte landschap. Van het kraken van de sneeuw onder mijn schoenen. 

En jij? Geniet jij er ook van?
Of wordt jij juist uitgenodigd om naar binnen te gaan? Zit je ‘vast’ en kun je wel wat hulp gebruiken?

Als ik voor jou de juiste persoon ben, voel je dan welkom in mijn praktijk!
Ik help je de verbinding met jezelf te maken. Jouw antwoorden helder te krijgen. En keuzes te maken die bij jou passen!!
En anders, dank je wel dat je deze hele mail gelezen hebt! Dat ik mijn verhaal met je mocht delen. Dat je de tijd en moeite nam. <3

Sprankelende groet,
Henrike

Gepost op

Hoe ben jij het nieuwe jaar begonnen?

Hoe ben jij het nieuwe jaar begonnen?

Dag mooi mens,

Officieel ‘mag’ het niet meer, jou een gelukkig nieuw jaar wensen. Maar ik doe het toch, aangezien dit mijn eerste schrijven dit nieuwe jaar is 😉 (en ik jou gewoon het beste wens, ook als dat afwijkt van ‘hoe het heurt’).

Ik wens jou stralende dagen en 1000 genietmomentjes, ik wens je dat je lieve mensen om je heen hebt op dagen dat je straalt en op de dagen dat je baalt. Ik wens dat jij je emoties, angsten en zorgen durft te delen en ze niet op hoeft te sluiten in je hart. Ik wens dat jij ook je positiviteit, liefde, licht en kracht durft te delen. Ik wens je toe dat je mee kan bewegen op de golven van het leven, die soms hoog, soms laag zijn, die je soms in verwarring brengen en soms doen surfen. Ik wens je toe dat je in de spiegel kijkt en blij bent met wie je ziet. Ik wens je een glimlach op je mond én in je hart.
Ik wens je toe dat je keuzes durft te maken die dichtbij jezelf liggen. Ik wens je toe dat jij je hart durft te volgen en je ziel vrijheid en ruimte geeft je te leiden. Ik wens je toe dat je de verbinding met je ziel voelt en met de bron waaruit je komt.
Ik wens je toe dat je terugkijkt en dankbaar kan zijn en vol vertrouwen vooruit kijkt, stappen zet die bij jou passen. Ik wens je een magisch 2021 toe!

Bovenstaand plaatje kreeg ik doorgestuurd van een vriendin. Zo mooi, want op het moment dat ze het doorstuurde zat ik even in een cocconnetje. Het maakte me blij, het voelde als een uitnodiging om uit de cocon te komen en m’n aandacht te richten op wat ik in 2021 graag wil. En die antwoorden zitten binnenin 😉

Heb jij goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar?
Ik wel. December vind ik altijd een mooie maand om terug te kijken. Januari van de goede voornemens. 
Om de goede voornemens vol te houden, merk ik dat het wel beter is om daadwerkelijk tijd vrij te maken ermee bezig te zijn. 
Eén van mijn goede voornemens is gezonder leven, dwz gezonder eten, meer bewegen en daarmee een paar kilo’s af te vallen.

Daarnaast is het mijn goede voornemen om ook met mijn praktijk nog weer meer te groeien net als in de samenwerking met Jacqueline. Dat we veel mensen kunnen helpen met werkgeluk en organisatie opstelingen om helderheid en inzicht te geven. Want daar worden we blij van.

Vanmorgen luisterde ik een filmpje opgenomen  in mijn 365 dagen Alignment first programma dat gaat over het volgen van je passie. Dat het volgen van je passie je energie geeft en als je je passie telkens binnenin je houdt, er niet naar luistert dat dat een soort van frustratie oplevert.
Je ziel (of jij) weet ergens diep van binnen dat er meer in je zit. Dat wil er graag uit.
(klikt misschien gek, maar ik zelf kreeg er weer inspiratie van om het vervolgens weer door te sturen aan jou).
Want je hart volgen doe je eigenlijk alleen maar voor jezelf… jij wordt er gelukkig van. Je hoeft er niets mee te bereiken, alleen dat je eigen leven leuker wordt. Het klinkt zo egoïstisch misschien. Maar het maakt het ook haalbaar en overzichtelijk. Je hoeft het niet voor iemand anders te doen. Geen grote doelen aan te hangen, gewoon voor jezelf, omdat jij er een leuker mens van wordt. Dat jij vervolgens anderen inspireert, dat is een gevolg, niet het doel 😉  
Volg jij jouw passie al? Ik ben benieuwd. Wil je met me delen wat je doet en hoe jij jouw passie volgt?


Wordt 2021 jouw jaar?!!
Het jaar waarin jij voor JOU kiest en jou HART volgt.
Wil jij uit jouw cocon komen en graag die vlinder worden. Je vleugels uitslaan en vliegen.

Daar word ik blij van en het is mijn passie je daarbij te helpen!

Er zijn verschillende manieren waarop ik je kan helpen:

1 op 1 – alle aandacht voor jou
<3 Voel je welkom bij mij in de praktijk. Voor een persoonlijk traject: de reis naar je hart om steeds weer vanuit die afstemming met je ziel te kijken wat jij wil. Om jouw hart te volgen, naar jouw ziel te luisteren en jouw mooiste leven te leven. Voel je een JA, reageer dan op deze mail met ‘aanmelden voor intake gesprek’. 

online prgramma
<3 Als jij als voornemen hebt om elke dag (of vaker) een momentje voor jezelf te nemen om écht te luisteren naar wat jij wil, of om tijd te nemen om te mediteren, dan is het 365 dagen Alignment First programma ook iets voor jou. Elke dag ontvang je een mail met meditatie, opdracht, quote, inzicht of oefening om je telkens in contact te brengen met jezelf, je ziel en wat jij wil.
Ik help je graag om je een stap makkelijker bij je doel te brengen. Daarom krijg je tot 18 januari (blue monday 😉 50% korting op dit programma.
Je betaalt 166,50 ipv €333,- 

online ontmoeting: Verbinden in licht en liefde
<3 20 januari 9.30 – 11.30 uur Ben jij toe om je te verbinden met jezelf en met anderen vanuit je hart. Weer lekker in afstemming te zijn met de licht en liefde vanuit het universum. Een momentje voor jezelf waarop alles er mag zijn – waarbij we ‘de angst loslaten’ en ruimte maken voor ons zelf.  20 januari komen we online samen. En het belooft fijn te zijn. Wie mijn bijeenkomsten kent, weet dat ik me altijd laat leiden door wat er mag gebeuren. daardoor is elke bijeenkomst anders. Meld je hier aan.
Kosten € 20,- (2e persoon gratis). 

Kun je de 20 januari niet, dan is 10 februari ook een mogelijkheid.

Dus ook in 2021 ben ik er weer om mensen te helpen de verbinding te maken om vanuit hart en ziel te leven. Om hun hart te volgen. Om hun mooiste zelf te worden. Om mee te bewegen op de golven van het leven. Om los te leren laten wat niet langer dient en te omarmen wat je niet kan veranderen. Om keuzes te maken die bij je passen. 

Op jouw geluk!

Vrolijke sprankels 

Henrike Schotman

Gepost op

Ervaring van een opstelling

Ervaring van een opstelling

‘Goh, als ik hier sta, dan voel ik mezelf eigenlijk heeel goed!’ ‘Heel anders dan ik mezelf nu van binnen voel.’
Ze stond in een opstelling op de plek van ‘ik’ (van haarzelf dus). Wat apart. Wat fijn! Ze was er verbaasd over…de IK in de opstelling voelde namelijk heel anders dan hoe zij zich voelde toen ze de praktijk binnenkwam! (en ook anders dan hoe ze zich de laatste tijd heeft gevoeld)

Ik herkende het gevoel, omdat ik het zelf ook eens heb gehad toen ik een opstelling met mezelf deed. Het stroomde niet, ik voelde me niet zo lekker in mijn vel en had last van allerlei onrustige gevoelens. Ik was er wel klaar mee en  besloot toen er in een opstelling van een afstandje naar te kijken. Zodra ik op de plek van mijzelf ging staan voelde de ‘ik’ gewoon vrolijk en happy en prima in haar vel! Een vertrouwd en heel fijn gevoel! Het verbaasde mij destijds net zo als het deze client nu verbaasde.

Want opstellingen gaan over die ‘onderstroom’, niet over de gedachten in je hoofd, die heel vaak de overhand nemen. Het gaat over ‘je gevoel’ over, over die diepere laag waar het (wat mij betreft) echt om gaat.
Ons hoofd zit soms in de weg en gooit allerlei gedachtes op, die dan aan de haal kunnen gaan met je gevoelens! 

Naast die gedachtes is er natuurlijk veel gaande in ‘het collectief’. Op energetisch niveau. Waarbij wij op allerlei vlakken geraakt worden en onze diepste angsten en pijnen de kop opsteken.

Ik ben ervan overtuigt dat we met z’n allen naar ‘een hoger plan’ gaan en ik voel dat ik bij mag dragen aan het verhogen van het bewustzijn. Door je eigen emotionele ballast op te ruimen én door in je kracht te gaan staan en naar je binnenste te luisteren. Door jouw eigen unieke weg te bewandelen.

Een innerlijke reis of een familie opstelling geeft mooie inzichten.
Wil jij ook aan de slag met jezelf  of ook een opstelling ervaren? 
Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek. 
Je bent van harte welkom.

Vrolijke groet,

Henrike Schotman


www.demagischekracht.nl
06-39 83 83 52

Gepost op

Op een andere manier verbinden…

Verbinden op een andere manier

Dag mooi mens!
Hoe gaat het met je?
Voelt de nieuwe situatie van afstand nemen al als het ‘nieuwe normaal’?
Houd je je (nog) aan de regels of merk je dat je ‘er nu wel klaar’ mee bent?
 
De vorige mail stuurde ik een meditatie over angst of vertrouwen, die kun je hier nogmaals beluisteren.
 
Waar ligt je behoefte nu ‘het nog wel even duurt’? Kun je zijn met wat er is? Of komen de muren op je af? Het is normaal dat je nu geconfronteerd word met jezelf en dat je ernaar mag kijken.
Dieper in jezelf zakken en de verbinding aangaan met wat er is (ook als dat niet fijn is).

Ik krijg regelmatig de vraag; ‘Kun je online net zo goed kan verbinden met mensen als real life?’ Kun je online wel net zulke diepe gesprekken en verbindingen maken als real life?

Deze periode doet met sterk denken aan de periode toen ik in het buitenland verbleef en het contact met familie en vrienden online gebeurde! Toen was dat ‘het normaal’, omdat ik ver weg was en je dan doet met wat er is. 

Het was in de periode toen what’s app en face-timen nog niet bestond. En mijn ouders verplicht waren om te leren e-mailen, omdat dat het primaire contact was. Belkosten liep vaak hoog in de papieren… En nee, ik had in mijn eerste ‘buitenland-jaren’ niet standaard een mobiele telefoon bij me. (later wel… maar dan had ik niet altijd bereik of beltegoed 😉
Regelmatig planden we een skype gesprek. Soms 1x per week, soms minder vaak.
Maar het contact was vaak intenser, onze gesprekken gingen over onze levens, wat ons bezighield enz.
Dus ja, online verbinden kan. Want het gaat volgens mij over de verbinding van hart tot hart. Van ziel tot ziel.

Terwijl ik in Australië woonde, kreeg mijn zusje borstkanker terwijl ze zwanger was van haar tweede kindje. Terwijl ik geneigd  was om het eerste beste vliegtuig naar huis te pakken, vroeg mijn zusje dat juist niet te doen. Ik wilde bij haar zijn… maar zij vroeg me in Australië te blijven, omdat het afscheid nemen als ik weer terug naar Australië zou gaan, zwaarder zou zijn dan helemaal niet  naar Nederland komen. Ik heb naar haar wens geluisterd, hoe moeilijk dat ook was.

Haar wens vroeg om een andere verbinding aan te gaan. Eén van ziel tot ziel. Aanwezig zijn, terwijl je niet lijfelijk aanwezig bent. Er voor iemand zijn, terwijl je er niet letterlijk kan zijn. Die diepe connectie voelen (en durven voelen).
Ondanks dat het in het begin moeilijk was om niet letterlijk bij haar te zijn en dingen te doen, leerde ik contact te maken op zielsniveau. Te vertrouwen dat zij mijn aanwezigheid kon voelen. Dat haar ziel de positiviteit en heling die ik haar stuurde op zou pikken. Het werd een contact waarin tijd of plaats niet lijkt te bestaan. Een diepe verbinding. (voor wie het kent, weet wat ik bedoel…) En ja, tuurlijk spraken we af via skype. Maar bijvoorbeeld tijdens haar operatie ‘was ik bij haar’ en kon ik haar steunen. Zij was heel positief… en ook ik wist zeker dat het goed zou gaan.
Als ik eraan terugdenk voelt het heel bijzonder. Het gevoel kan ik direct weer oproepen.

Nu is dat anders.
Nu ‘het altijd kan’, lijkt de noodzaak minder. Of doen we dit gewoon minder vaak. We nemen er minder tijd voor ofzo. Gek toch?! Daar had ik het pas met haar over. Dat het eigenlijk gek is, dat we dit niet meer zo vaak doen…
Toch voel ik die diepe verbinding nog steeds hoor, zoals ik toen heb geleerd, voel ik die inmiddels met veel mensen om me heen.

Die verbinding aangaan, gebeurd ook tijdens mooie gesprekken met mensen.
Gesprekken die ergens over gaan… ik hou ervan! 
Jij ook? Geïnspireerd op een gesprek die ik had met mooie kaartjes van ‘openhartig’ en op vragen die zelf graag aan mensen stel, maar ook mezelf tot nadenken zetten, heb ik een blad vol gesprekskaartjes voor je gemaakt!
Zodat jij een mooi gesprek kan hebben met een geliefde, met familie, vrienden of misschien wel met een vreemde en op die manier misschien wel een diepere verbinding aan te gaan.
Download de kaartjes door hieronder op de knop de klikken…

Klik hier om de gesprekskaartjes te downloaden

Ben jij ook toe om andere keuzes te maken?
Om daar waar jij tegenaan loopt aan te kijken en ermee aan de slag te gaan, zodat er ruimte en zachtheid ontstaat? 
Wil jij meer jezelf zijn, jezelf meer leren uiten, je vrijer en vol vertrouwen voelen? Die ‘shift’ maken, die je voelt dat nu nodig is?
Maak dan een 1 op 1 afspraak. Gewoon door op deze mail te reageren en een afspraak te plannen. 😉 
De afspraken verlopen via videobellen of in de praktijk op gepaste afstand.


Verdere agenda:

365 dagen Alignment First – voor als jij op jouw moment de verbinding met jouw ziel wil maken.

Vanuit Cetacea Works verzorgen Jacqueline en ik op:

28 april & 7 mei: Online workshop BALANS jij/werk/thuis. Hoe is het met jouw BALANS in deze tijd? We weten dat er veel mensen op zoek zijn naar ‘balans’ en misschien nu wel helemaal, nu alles anders is. Nu je misschien heel veel moet werken of juist er veel werk wegvalt. Nu je veel thuis bent en ineens ook de rol van ‘juf’ hebt en het contact met lieve bekenden niet mag.
Allemaal situaties die vragen om een nieuwe balans.Daarom verzorgen wij deze online ontmoeting.
Wij gaan praktisch met jou aan de slag. Hoe is je balans op dit moment. Waar vind je tijd voor jezelf en wat heb jij nodig om weer in balans te komen/zijn.


Samen met lachcoach Allison houden we
zaterdag 25 april om 11 uur een online LACHSESSIE!!
 Héérlijk samen lachen vanuit je woonkamer, tuin of werkplek! En dat kan natuurlijk alleen, maar ook samen met je partner, kids, buren of collega’s.
Na al dat corona nieuws zijn we toe om eens lekker samen véél te lachen.Door het lachen komt er meer zuurstof in ons lichaam en in onze hersenen. Hierdoor voelen wij ons energieker en gezonder. Na deze vrolijke lachsessie is iedereen weer positief opgeladen 😉 Doe je ook mee?Wij, Henrike en Allison, beiden lachcoach, hebben de handen ineengeslagen om een online lachsessie te geven.Klik hier om alvast een leuk filmpje van ons te bekijken. Klik op deze link om je alvast inschrijven 😉 

Schroom niet om deze mail door te sturen naar al jouw familie en vrienden…dan kunnen we met zoveel mogelijk mensen samen lachen;-) Dit wordt vast één groot lachfeest!De lachsessie zal ongeveer 45 min duren. Zorg voor een lege blaas en een flesje water binnen handbereik ;-)Graag tot lachs! Op jouw geluk!Vrolijke groet,

Henrike Schotman

www.demagischekracht.nl
06-39 83 83 52
Dag mooi mens!
Hoe gaat het met je?
Voelt de nieuwe situatie van afstand nemen al als het ‘nieuwe normaal’?
Houd je je (nog) aan de regels of merk je dat je ‘er nu wel klaar’ mee bent?
 
De vorige mail stuurde ik een meditatie over angst of vertrouwen, die kun je hier nogmaals beluisteren.
 
Waar ligt je behoefte nu ‘het nog wel even duurt’? Kun je zijn met wat er is? Of komen de muren op je af? Het is normaal dat je nu geconfronteerd word met jezelf en dat je ernaar mag kijken.
Dieper in jezelf zakken en de verbinding aangaan met wat er is (ook als dat niet fijn is).

Ik krijg regelmatig de vraag; ‘Kun je online net zo goed kan verbinden met mensen als real life?’ Kun je online wel net zulke diepe gesprekken en verbindingen maken als real life?

Deze periode doet met sterk denken aan de periode toen ik in het buitenland verbleef en het contact met familie en vrienden online gebeurde! Toen was dat ‘het normaal’, omdat ik ver weg was en je dan doet met wat er is. 

Het was in de periode toen what’s app en face-timen nog niet bestond. En mijn ouders verplicht waren om te leren e-mailen, omdat dat het primaire contact was. Belkosten liep vaak hoog in de papieren… En nee, ik had in mijn eerste ‘buitenland-jaren’ niet standaard een mobiele telefoon bij me. (later wel… maar dan had ik niet altijd bereik of beltegoed 😉
Regelmatig planden we een skype gesprek. Soms 1x per week, soms minder vaak.
Maar het contact was vaak intenser, onze gesprekken gingen over onze levens, wat ons bezighield enz.
Dus ja, online verbinden kan. Want het gaat volgens mij over de verbinding van hart tot hart. Van ziel tot ziel.

Terwijl ik in Australië woonde, kreeg mijn zusje borstkanker terwijl ze zwanger was van haar tweede kindje. Terwijl ik geneigd  was om het eerste beste vliegtuig naar huis te pakken, vroeg mijn zusje dat juist niet te doen. Ik wilde bij haar zijn… maar zij vroeg me in Australië te blijven, omdat het afscheid nemen als ik weer terug naar Australië zou gaan, zwaarder zou zijn dan helemaal niet  naar Nederland komen. Ik heb naar haar wens geluisterd, hoe moeilijk dat ook was.

Haar wens vroeg om een andere verbinding aan te gaan. Eén van ziel tot ziel. Aanwezig zijn, terwijl je niet lijfelijk aanwezig bent. Er voor iemand zijn, terwijl je er niet letterlijk kan zijn. Die diepe connectie voelen (en durven voelen).
Ondanks dat het in het begin moeilijk was om niet letterlijk bij haar te zijn en dingen te doen, leerde ik contact te maken op zielsniveau. Te vertrouwen dat zij mijn aanwezigheid kon voelen. Dat haar ziel de positiviteit en heling die ik haar stuurde op zou pikken. Het werd een contact waarin tijd of plaats niet lijkt te bestaan. Een diepe verbinding. (voor wie het kent, weet wat ik bedoel…) En ja, tuurlijk spraken we af via skype. Maar bijvoorbeeld tijdens haar operatie ‘was ik bij haar’ en kon ik haar steunen. Zij was heel positief… en ook ik wist zeker dat het goed zou gaan.
Als ik eraan terugdenk voelt het heel bijzonder. Het gevoel kan ik direct weer oproepen.

Nu is dat anders.
Nu ‘het altijd kan’, lijkt de noodzaak minder. Of doen we dit gewoon minder vaak. We nemen er minder tijd voor ofzo. Gek toch?! Daar had ik het pas met haar over. Dat het eigenlijk gek is, dat we dit niet meer zo vaak doen…
Toch voel ik die diepe verbinding nog steeds hoor, zoals ik toen heb geleerd, voel ik die inmiddels met veel mensen om me heen.

Die verbinding aangaan, gebeurd ook tijdens mooie gesprekken met mensen.
Gesprekken die ergens over gaan… ik hou ervan! 
Jij ook? Geïnspireerd op een gesprek die ik had met mooie kaartjes van ‘openhartig’ en op vragen die zelf graag aan mensen stel, maar ook mezelf tot nadenken zetten, heb ik een blad vol gesprekskaartjes voor je gemaakt!
Zodat jij een mooi gesprek kan hebben met een geliefde, met familie, vrienden of misschien wel met een vreemde en op die manier misschien wel een diepere verbinding aan te gaan.
Download de kaartjes door hieronder op de knop de klikken…

Klik hier om de gesprekskaartjes te downloaden

Ben jij ook toe om andere keuzes te maken?
Om daar waar jij tegenaan loopt aan te kijken en ermee aan de slag te gaan, zodat er ruimte en zachtheid ontstaat? 
Wil jij meer jezelf zijn, jezelf meer leren uiten, je vrijer en vol vertrouwen voelen? Die ‘shift’ maken, die je voelt dat nu nodig is?
Maak dan een 1 op 1 afspraak. Gewoon door op deze mail te reageren en een afspraak te plannen. 😉 
De afspraken verlopen via videobellen of in de praktijk op gepaste afstand.


Verdere agenda:

365 dagen Alignment First – voor als jij op jouw moment de verbinding met jouw ziel wil maken.

Vanuit Cetacea Works verzorgen Jacqueline en ik op:

28 april & 7 mei: Online workshop BALANS jij/werk/thuis. Hoe is het met jouw BALANS in deze tijd? We weten dat er veel mensen op zoek zijn naar ‘balans’ en misschien nu wel helemaal, nu alles anders is. Nu je misschien heel veel moet werken of juist er veel werk wegvalt. Nu je veel thuis bent en ineens ook de rol van ‘juf’ hebt en het contact met lieve bekenden niet mag.
Allemaal situaties die vragen om een nieuwe balans.Daarom verzorgen wij deze online ontmoeting.
Wij gaan praktisch met jou aan de slag. Hoe is je balans op dit moment. Waar vind je tijd voor jezelf en wat heb jij nodig om weer in balans te komen/zijn.


Samen met lachcoach Allison houden we
zaterdag 25 april om 11 uur een online LACHSESSIE!!
Héérlijk samen lachen vanuit je woonkamer, tuin of werkplek! En dat kan natuurlijk alleen, maar ook samen met je partner, kids, buren of collega’s.
Na al dat corona nieuws zijn we toe om eens lekker samen véél te lachen.Door het lachen komt er meer zuurstof in ons lichaam en in onze hersenen. Hierdoor voelen wij ons energieker en gezonder. Na deze vrolijke lachsessie is iedereen weer positief opgeladen 😉 Doe je ook mee?Wij, Henrike en Allison, beiden lachcoach, hebben de handen ineengeslagen om een online lachsessie te geven.Klik hier om alvast een leuk filmpje van ons te bekijken. Klik op deze link om je alvast inschrijven 😉 

Schroom niet om deze mail door te sturen naar al jouw familie en vrienden…dan kunnen we met zoveel mogelijk mensen samen lachen;-) Dit wordt vast één groot lachfeest!De lachsessie zal ongeveer 45 min duren. Zorg voor een lege blaas en een flesje water binnen handbereik ;-)Graag tot lachs! Op jouw geluk!Vrolijke groet,

Henrike Schotman

www.demagischekracht.nl
06-39 83 83 52