Samen maken we de wereld een beetje mooier

Welkom!! Wat fijn dat je mijn website gevonden hebt!

Mijn naam is Henrike Schotman, holistisch counseler/coach. Ik ben gevoelsmens, levensgenieter, wereldverbeteraar, enthousiasteling, (hoog) gevoelig persoon en mensenmens. Zolang als ik me herinner wil ik de wereld verbeteren. Als 7 jarig meisje schreef ik in vriendenboekjes dat ik naar Afrika wilde om daar met de arme mensen te werken. Ook vroeg ik me op jonge leeftijd al af waarom we op aarde zijn. Ik wil(de) het leven begrijpen. Ik had en heb nog steeds het gevoel dat ik met een reden op aarde ben... dat ik een bepaalde missie heb.

Die grote verandering…

In 2004 heb ik mijn leven een andere wending gegeven, na mijn scheiding en heb ik besloten het roer helemaal om te gooien en ben het leven gaan leven dat ik wilde…

En voor mij begon dat met het vervullen van mijn kinderdroom: naar Afrika gaan om daar in een weeshuis te werken.
Tja, en toen was ik besmet… met het reizigersvirus. Er volgde een wereldreis van ruim 8 maanden, weer naar Afrika project Young Africa, een reis door Afrika, werken op een project in Zuid- Amerika en nog weer een wereldreis. 

Steeds weer volgde ik mijn gevoel. Die hoorde dan vaak een stemmetje van binnen, die vertelde me vaak om weer op reis te gaan. Ik leerde erop vertrouwen dat het klopt wat ik voelde. en voelde ook pas rust als ik weer geluisterd had, m.a.w. als ik weer het vooruitzicht had naar een volgende reis of project in het buitenland. Dit was zo anders dan hoe heel veel mensen leven. 

Ik reisde veelal alleen en ben van de wereld gaan houden. De wereld heeft zoveel moois te bieden. Er zijn zoveel prachtige plekken en zoveel mooie mensen die ik heb ontmoet.
Door te reizen en in verschillende landen te wonen, werken en ervaren, heb ik mezelf heel goed leren kennen. Je leert er heel veel van… en ik kan het iedereen dan ook aanraden. 

Iedereen ter wereld wil hetzelfde en dat is: Gelukkig zijn!

Een groot deel van ons geluk zit binnenin ons. Tijdens mijn reizen ontmoette ik zowel arme als rijke mensen en zowel gelukkige als minder gelukkige mensen, ongeacht hun omstandigheden.

 Dit geluk zit in jezelf, in wie je bent, hoe je tegen jezelf en de wereld aankijkt, maar vooral door hoe jij verbonden bent met wie je bent, met je essentie. En dat overtuigingen, pijn, energetische blokkades, ervaringen uit vorige levens je tegen kunnen houden om helemaal Jezelf te kunnen zijn!

Holistische kijk…

Tijdens een van deze reizen ‘liep’ ik in Australië tegen de opleiding tot Holistische Counselor aan. 
Wederom maakte mijn hart een keus. Ik voelde me onrustig, wilde niet meer reizen en was toe om langere tijd op 1 plek te zijn. Deze opleiding kwam als geroepen en ik bleef in Australië waar ik 2 jaar lang de opleiding tot holistisch counselor volgde en afrondde. Ik leerde dat lichaam, geest en ziel verbonden zijn en de invloed die het een op het ander heeft.
Ik leerde hoe gevoelig ik ben… (ik dacht dat iedereen dat voelde!!) en leerde deze gevoeligheid te gebruiken. Tijdens de opleiding (waarbij je stevig met jezelf aan de slag gaat)  kreeg ik tools om anderen verder te helpen.

Die tools bestonden o.a. uit:
– creatieve werkvormen zoals tekenen/schilderen/klei/zandspel
– innerlijke reizen 
– innerlijk kindwerk
– schaduwwerk
– chakra leer
– opstellingenwerk
– phenomenologisch denken
– body based therapy
– regressie naar vorige levens/ andere planeetstelsels

De opleiding was een warm bad. Het was alsof er eindelijk mensen waren die begrepen hoe ik dacht en die past bij de manier waarop ik tegen het leven aankijk. 

Het leven blijft me boeien en ik vind het dan ook leuk om me steeds te blijven ontwikkelen. Door de jaren heen heb ik diverse (intuïtieve) cursussen, trainingen, opleidingen gevolgd (en dit blijf ik ook doen, omdat ik het heel leuk vind me te blijven ontwikkelen 😉 .
Waaronder opleiding familieopstellingen (2018), opleiding organisatieopstellingen (2019), teamcoach (2021)
Cursus verbinden met het universum, bewust creëren, cursus de nieuwe Aartsengelen (2014-2017).
Als ook persoonlijke coaching en diverse intervisie groepen, meditaties en afstemmingen, thema dagen en workshops rondom persoonlijke, spirituele en zakelijke ontwikkeling. 

In mijn sessies, workshops en trainingen gebruik ik de combinatie van deze kennis, mijn intuïtie, skills, levenslessen en ‘mijn lijntje met ‘boven” om jou te helpen.

Leven op jouw manier

Dat gevoel van verbinden met jezelf, keuzes durven maken (ook al lijkt iedereen het vreemd te vinden), luisteren naar je gevoel en dit te durven volgen, het meeste uit je leven halen, heb ik zelf ervaren, dat is wat ik steeds doe, hoe ik leef. Voor mij was het een openbaring om ‘zelf aan het stuur’ te staan en zelf keuzes te maken die bij mij passen.
Ik weet hoe heerlijk dat is en dat wens ik jou ook toe!!

Het leven als leerschool (én als avontuur 😉 

Als je het leven kan zien als één grote leerschool, dan worden ervaringen, zowel de fijne en minder fijne, ineens waardevolle momenten waarin lessen verscholen liggen.
Van de mooie ervaringen kunnen we genieten en van de minder mooie momenten mogen we als persoon groeien.

Ik blijf die optimist die gelooft dat de wereld mooier en beter wordt. En ik besef me dat deze mooiere wereld bij mezelf en bij jou zelf begint. Want door je eigen leven te verbeteren en mooier te maken, wordt je kijk op de wereld anders en dat maakt deze wereld al mooier.
Door liever te zijn voor jezelf, ben je ook liever voor de ander.
Door je eigen grenzen aan te geven, gun je de ander ook zijn grenzen.
Door je eigen ruimte in te nemen, gun je de ander zijn ruimte ook.

Tijdens mijn eigen Martin Luther King momentje, heb ik daar DIT GEDICHT over geschreven.

Wil jij ook gehoor geven aan die innerlijke roep?

Wil jij gehoor geven aan jouw missie en je persoonlijk en/of zakelijk (verder) ontwikkelen, spiritueel te groeien, verbinding maken met die stralende persoonlijkheid die je bent en vanuit deze verbinding te leven.

Neem dan contact op. Je bent van harte welkom voor een kennismaking.
Je mag me bellen: 06-39 83 83 52
mailen – henrike@demagischekracht.nl 

Sprankelende groet, Henrike

 

Een mooiere wereld begint bij jezelf!

Mijn praktijkadres:
Het kantoor  – 2e verdieping
Maximastraat 1
Nijverdal.

Wat anderen zeggen over Henrike vind je hier.

Ik neem jouw privacy serieus, hier kun je vinden hoe ik ermee omga: privacy verklaring de magische kracht