Je hele jij doet er toe - je lichaam, je geest én je ziel

Holistische counseling voor volwassenen

’begeleiding bij grote én kleine levensvragen’

Holistische counseling gaat ervan uit dat lichaam, geest en Ziel verbonden zijn met elkaar.
Als één van deze uit balans zijn, dan werkt dit door in de andere facetten.
Dit uit balans zijn uit zich in niet lekker voelen, lichamelijke klachten, onrustig zijn, gevoel hebben dat er meer in het leven zit dan er nu uitkomt, ‘ongelukkig’ voelen, niet lekker in je vel zitten, onverklaarbare lichamelijke klachten.
Je lijf geeft perfect aan als er iets niet klopt, alleen hebben we niet echt geleerd (of afgeleerd) om ernaar te luisteren.

Je bent een spiritueel wezen met een menselijke ervaring.

Ik werk vanuit de visie dat je een spiritueel wezen bent die een menselijke ervaring heeft. 
Je komt hier iets leren en iets ‘brengen’.

 Je kan als het ware levenslessen leren, ervaren wat het is. Dit kan niet wanneer je alleen Ziel bent en verbonden met Al wat is, de liefde, de oneindigheid.

Je ziel wil alleen maar ZIJN, zichzelf in de mooiste vorm ervaren. En die is van nature sprankelend, liefdevol, vrijgevig, zacht, krachtig, sterk en puur.

Maar  er is ook een deel in je (je ego) die er alles aan doet om in dit lichaam te overleven. Je ziel weet dat het eeuwig leeft. Zo heeft ieder mens zich aangepast en bijvoorbeeld herinneringen vanuit o.a. je opvoeding , vanuit overtuigingen van je (voor)ouders, omgeving, cultuur en door vorige levens, waarin je niet jezelf kon zijn, om ’te overleven’. Zo zijn er op energie niveau ‘wonden’, beschermlaagjes of blokkades ontstaan. Je hebt geleerd om je aan te passen, je te verstoppen, te overleven.
Tegelijkertijd heb je misschien ook het gevoel dat je niet helemaal JeZelf kan ZIJN…

En als jij de wens hebt meer jezelf te zijn, maar dit lukt niet, dan is het goed hulp te zoeken.
Deze twee, je Ziel en ego mogen namelijk leren samen te werken. Het is tijd om meer vanuit je hart te leven.

Het hele leven is een groeiproces. En mensen veranderen alleen vanuit PIJN of vanuit PASSIE.

Het gevoel ‘zo kan het niet langer’ of ‘ik wil dit niet meer’, zijn vaak het begin van verandering.
Vanuit passie: omdat je de passie voelt een bepaald doel te bereiken en je daarvoor stappen wil zetten.

De counseling is erop gericht je weer in contact te brengen met wie je ten diepste bent en wat JIJ WIL! Wat is die innerlijke stem in jezelf. Wat mag je loslaten en/of wat heb jij nodig om volledig in je kracht te gaan staan, zodat jij van binnenuit kan stralen! ‘Heling op zielsniveau’ noem ik het.
Het leven is een leerschool die telkens situaties op ons pad brengt om van te leren en/of van te genieten.

Alle antwoorden liggen in jouw opgeslagen, maar het lukt je misschien niet altijd deze naar boven te halen, doordat je je eigen pijn ontwijkt, of weet soms gewoon niet de juiste stappen te zetten om de verandering door te voeren. Je hebt aanmoediging, coaching of iemand die in je gelooft nodig!
Ik kan en vind het super om met jou deze ontdekkingstocht of ontwikkelingstocht aan te gaan!
Zodat jij weer straalt van binnenuit.

Jij hebt de KEUZE EN KRACHT om er iets van te maken!! En je bent die investering in jezelf dubbel en dwars waard om het mooiste uit je leven te halen!!

De resultaten zijn:

 • Stralen van binnenuit
 • meer JEZELF ZIJN
 • Onverwerkte emoties een plek kunnen geven
 • Beter inzicht in jezelf in jou kracht en kwaliteiten
 • Meer leven vanuit je essentie, vanuit je hart
 • Jezelf oké vinden
 • Keuzes durven maken
 • Meer zelfvertrouwen
 • Gevoelens beter herkennen en hier mee omgaan
 • Beter naar jezelf leren luisteren
 • Beter durven opkomen voor jezelf
 • Het leven zonniger inzien
 • Dichterbij jezelf komen en hiervoor gaan staan

Neem zelf de verantwoordelijkheid voor jouw leven en je eigen geluk!

Ervaringen van cliënten:

Lieve Henrike, Ik had bij jou een intuïtieve legging en kon toen nog niet bedenken hoeveel impact het zou gaan hebben. Ik kwam helemaal open naar jou toe en je vroeg aan mij of ik nog vragen had. Had ik dat? Had heel veel twijfels over mijn werk en ook wat vragen over de liefde. En zo startten we de sessie. In grote lijnen zou er op korte termijn iets naars zijn maar daarna maanden van goede flow. Heb daarna veel nagedacht over m’n werk en besloot dat ik zelf het gesprek aan moest gaan (met mijn leidinggevende) en we hebben samen besloten niet verder te gaan. Niet de makkelijkste beslissing maar die maanden van goede flow die erna gaan komen, kijk ik naar uit!! Heb zin om meer naar binnen te kijken naar wat mij nou echt blij maakt. Nogmaals heel erg bedankt van mij, heeft veel voor me betekent en zeker tot weer ziens als ik weer een knel punt in m’n leven heb. Liefs!


Lieve Henrike,
Ik ben super blij en dankbaar dat ik jou heb mogen ontmoeten.
Ik vind het super fijn dat ik mij mag ontwikkelen bij jou in de praktijk samen met jou. Het voelt als een warme deken en zo thuis komen.
De laatste sessie heeft veel indruk op mij gemaakt en achter gelaten. Dank je wel dat je begripvol bent en mij inzichten geeft. Ik vind het zo intens liefdevol!
liefs Petra Jansen