Iets houdt me tegen om helemaal mezelf te zijn

‘Iets houdt me tegen om helemaal mezelf te zijn.’ Dat is het thema dat deze week volop in de praktijk speelt en dus misschien ook wel bij jou.
Het gevoel dat er iets tussen zit/staat of dat je het spannend vindt of misschien angst voelt om helemaal jezelf te zijn. Terwijl er tegelijkertijd ook dat verlangen is om helemaal jezelf te zijn. Er is een stem of gevoel dat het anders kan.

Vaak overheerst het gevoel dat je het anders wil en wint het uiteindelijk van de angst om maar op dezelfde plek te blijven.
Je mag weer een stap in je ontwikkeling maken. Je mag meer in jezelf zakken, meer jezelf worden, meer ont-dekken… of hoe je het ook wil noemen.

‘Dat wat er tussen staat’ kan verschillende oorzaken hebben. Soms is het een ervaring uit je eigen verleden, waardoor je een beschermingsmechanisme hebt gecreëerd dat nodig was je ’te beschermen’. Soms komt het vanuit de familielijn (dichtbij of vele generaties terug), iets dat gezien, gehoord en erkent wil worden. Soms is er al vroeg iets geplaatst om je te beschermen.
Het gene wat ons tegenhoudt, willen we het liefst aan de kant duwen. Weg ermee! Als je maar hard genoeg duwt of probeert, dan lost het wel op of verdwijnt het wel.
 
Maar helaas, zo werkt het niet.
Het wil namelijk gezien worden… en door het weg te duwen, blijft het hardnekkig terugkomen.
‘Dat wat je tegenhoudt’ wil aandacht, erkenning en er zijn. En pas als dat gebeurd is, dan kan het weg.
Soms lost het op, soms is het een ziel die dan pas de weg naar het licht vindt, soms is het een innerlijk kind deel dat aandacht vraagt of een van je vorige levens die geheeld mag worden.

Meer jezelf zijn, vraagt dus om stil te zitten, met dit gevoel te zijn, in gesprek te gaan, dit met compassie aan te kijken en als je kan het liefde en aandacht te geven.
Het zal je rust geven en meer ruimte. Ruimte om meer jezelf te zijn!
Zodat jij anderen weer meer ruimte geeft zichzelf te zijn.
en als jij toe bent aan deze stap en het alleen niet lukt, voel je dan welkom. I’m holding the space, zodat jij meer jezelf kan zijn.
Liefs Henrike