L.I.P. - kijken naar de relatie met jezelf

Een mooie manier om te op een andere manier naar de relatie met jezelf te kijken is een Life Intergrating Process (LIP).

Dit is een opstellingsvorm waarbij je vanuit de volwassen jij kijkt naar de verschillende fases in je leven. 
Te beginnen met de fases van voor de geboorte (jou essentie).
De fase van zwangerschap tot vroege jeugd.
Fase van jeugd tot aan puberteit.
En de fase van de puberteit. 

In tegenstelling tot familie opstellingen, waar het gaat over jij in relatie tot de ander, gaat het hier alleen maar over jou in relatie tot jezelf.
Deze verschillende fases aan te kijken, te voelen en ervaren, is een bijzondere ervaring.

Contact met – en inzicht krijgen in jezelf – je essentie – van voor de geboorte, of ‘oog in oog’ met de puber die je was. Het kan dat je blijdschap voelt, je ergens trots op bent, soms is het confronterend en lastig om stukken van jezelf te zien, zitten ze verstopt of kom je tot ontdekkingen die je eerder niet wist maar voel je in je lijf dat het klopt. 

Zoals met alle opstellingen, word je ook hier uitgenodigd er open in te gaan. Je mag voelen en ervaren in het nu.
Je mag er laten zijn wat zich aandient, wat zichtbaar wil worden. Zonder verwijt, spijt of schaamte, zonder het te willen veranderen, gewoon zoals het is. Alles is immers geweest, je kan niets meer te veranderen, het heeft je gemaakt tot de persoon die je nu bent. 

Ondanks dat je misschien geen effect verwacht, is er vaak wel een effect. Dat er toch iets veranderd in jezelf, doordat je het aankijkt, doordat het er mag zijn. Dat kan begrip, innerlijke rust, acceptatie, inzicht enz zijn.

Je kan vanuit jezelf nu, vanuit zielsniveau contact maken met de verschillende delen in jezelf…en dat op zich is toch een cadeau aan jezelf?!