Wijze les tijdens de vakantie

 
We zijn alweer een aantal weken terug van een heerlijke vakantie in Spanje… en in het dagelijkse levens zijn er vele lessen te leren. Zo ook tijdens onze vakantie.
Eén van die lessen kwam tijdens één van onze duiken. Nu heb ik al best een aantal duiken gemaakt, maar mocht deze paar duiken in spanje toch echt weer een les leren.
Tijdens onze laatste duik kwam ik ‘vast’ in een stroom die me (voor mijn gevoel) steeds dieper duwde… en ik wilde niet dieper, want had die dag al een duik gemaakt. Normaal vind ik duiken best relaxed. Ik hou ervan om rustig mee te bewegen om zo goed al het zeeleven te zien en bewonderen.
Echter bij Isla Hormigas, waar wij doken, was er die dag (extreem) veel stroming…. en daar ging ik… vast in de stroom… zwemmen, zwemmen, zwemmen… en ik voelde dat ik niets, maar dan ook niets vooruit kwam.
In vol ornaat, met duikbril én muts op (omdat het water niet heel warm is) kun je niets meer doen dan handgebaren maken, ook al vreet je je van binnen op (wat ik dus deed!!). Ik werd boos, was aan het vechten tegen het water, baalde van de hele duik en ga zo maar door.
Tot ik dacht: ‘laat maar!…’
Ik stopte met vechten, ik stopte met zwemmen en dacht: ‘dan laat ik me wel meedrijven, (hoe diep ik ook ga)…’ En je raadt het al… ik kwam uit de stroom die me tegenhield, ik kon verder zwemmen, weer mee op de stroom en er niet tegenin.
En ondanks dat ik helemáál klaar was met de duik, moest ik ook in mezelf lachen.
Want ik herken het wel… dat ik soms zo loop te vechten en dat het nooit helpt… want als ik het loslaat en vertrouw, dat het dan goed komt!
Go with the flow! Go with the flow of life.
De duikmaster zei: ‘Als de natuur met je vecht, dan vecht je terug.’ Maar ik dacht: ‘Als het stormt, zoek dan het oog van de storm, want daar is rust en kun je meebewegen.’
Vecht jij ook wel eens tegen situaties die op je pad komen en zou je meer met de flow mee willen gaan, in het oog van ‘de storm de rust vinden’?
Neem dan contact op, ik reis graag een stukje mee op jouw levenspad.