Magische dag(en) gewenst

Het is een bijzondere dag vandaag. Het is de kortste dag van het jaar: Winterwende. én daarnaast is het vandaag de overgang naar het Aquariustijdperk. Een magische dag als je erbij stilstaat… een gewone dag als anderen als je geen idee hebt.

De kortste dag betekent dat de dagen weer langer worden… Yay! 
En vandaag is het officieel de overgang naar het nieuwe tijdperk, een tijdperk waarin we nog meer vanuit ons hart mogen leven. Meer onze eigen ruimte innemen terwijl we ons met elkaar verbinden. 

Een overgang gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag, die is al een periode aan de gang. Zoals een persoon niet ineens groot is, zo is deze overgang ook één van vallen en opstaan. 
Een boom zie je niet groeien, maar mocht je er een camera bij zetten en versneld afspelen, dan zie je de groei ineens wel.

Hoe is het voor jou? Heb jij het idee dat je gegroeid bent afgelopen tijd? Dat je meer naar je hart bent gaan luisteren? Kon jij je meer overgeven aan dat wat door jou wilde ontstaan?

Vandaag is het een goede dag om naar binnen te gaan. Om jezelf echt af te vragen wat je wil. Om tijd te maken voor jezelf en het lichtje in jezelf aandacht te geven.

(Natuurlijk is dat elke dag een goed moment 😉 Maar omdat het vandaag de overgang is, is het mooi om te kijken wat wil je achterlaten en vooruit te blikken wat je mee wil nemen…

Bij mij ging het afgelopen jaar met vallen en opstaan (zoals ik denk bij velen). De ene keer kon ik me heel makkelijk overgeven, de andere keer was ik hard ‘in gevecht’.
Een poos terug luisterde ik een meditatie waarin gezegd werd: 

Don’t go with the flow,  become the flow!!
 

Wat gebeurd er bij jou als je dit leest?
Als jij de flow zou zijn in plaats van meegaan met de flow, wat zou het verschil zijn?!

Bij mij ‘draaide’ er weer iets. Ik stelde me voor hoe het eruit zou zien als ik de flow zou zijn in plaats van volgen… daarom organiseerde ik ‘verbinden in licht en liefde’. Mooie bijeenkomsten van hart tot hart. Zo mooi dat ik heb besloten er nog een paar te plannen.

En dat dat ook niet altijd lukt blijkt dat ik me steeds afvroeg om vandaag ook iets te organiseren… een ritueel waarbij we samen – hand in hand (in gedachten) de nieuwe tijd in zouden stappen. Een ritueel om het oude los te laten en met open armen en hart het nieuwe tegemoet te gaan.

Die bijeenkomst is er niet gekomen… maar als je de behoefte voelt, mag je het voor jezelf doen!
Schrijf dan een brief met alles wat je los wil laten, alles wat je achter je wil laten en bedank (in gedachten) dit gevoel of de situatie, de mensen of waar het over gaat.
Scheur deze brief in zoveel mogelijk stukjes en verbrand het dan…. stukje voor stukje of alles tegelijk, doe wat goed voelt voor jou.
Als je gedaan hebt, mag je je ogen sluiten… je handpalmen tegen elkaar… en voelen in je lijf waar jouw licht(bolletje) zit. Vraag dan dit lichtbolletje waar er ruimte voor mag komen. Wat zou het willen ervaren? Welke stap(pen) wil het nemen?
Dit mag je voor jezelf opschrijven… of bij dit gevoel een mooi symbool uitzoeken die staat voor dit moment van overgang naar het nieuwe tijdperk.

Ik wens jou heel veel licht en liefde.
Ik wens je heerlijke (feest)dagen die je invuld op jouw manier.
Ik wens je gezondheid, verbinding en mooie momenten toe.
Ik wens je lieve mensen en vrienden om je heen als je je alleen voelt.
Ik wens je het lef om jouw mooiste leven te leven.
Ik wens je alle geluk en wat jij jezelf wenst.

Neem een kijkje in de agenda  
En wil in 2021 elke dag een moment om dichterbij jezelf te zijn – schrijf je dan in voor 365 dagen Alignment First.  

Tot in het nieuwe jaar!

Lieve groet,
Henrike Schotman

www.demagischekracht.nl
06-39 83 83 52