Gepost op

Van grrrr naar glimlach…

Inmiddels ben ik terug van een heerlijke vakantie in Marokko… Een vakantie waarin ik mocht leren om ‘niets te doen’!! Ik ben iemand die het leuk vindt om erop uit te gaan, de omgeving te verkennen en nieuwe dingen te ontdekken.
Maar dit jaar was anders…. Niet eens dat we daar een bewuste keuze over maakten, maar het gebeurde gewoon.
In het begin bracht dit wel onrust met zich mee voor mij… Moest ik dan 10 dagen lang aan het zwembad of strand liggen NIKS DOEN???!!!

We boekten 1 dag een bezoek aan Marrakech, dat zou een volledige dag duren… en verder zouden we wel zien.
Toen ik me over had gegeven aan ‘niks doen’.. bleek ik dit best wel goed te kunnen.

Ik had wat boeken meegenomen die me leuk en interessant leken… en al snel kwam ik erachter dat ik hier wel een bewuste keus mocht maken.
Daar lag ik aan het zwembad, ik had alle ‘flut-blaadjes’ uit… je weet wel, vol artikelen die zo lekker weglezen… en was wel toe aan een boek.

Van vrienden had ik het boek ‘Het kan niet waar zijn’ geleend over de wereld van de bankiers, hoe deze in elkaar zit en of er na de crisis wel het een en ander veranderd is, zodat dit niet nog een keer kan ontstaan.
Mijn vriend vond het shokking en interessant tegelijkertijd…. Nu aan mij de beurt.
Ik begon te lezen… en in het begin snapte ik net zo weinig over het bankwezen, als de schrijver zelf…’heel weinig’. Hoe verder ik in het boek kwam, hoe vervelender ik me begon te voelen, ik werd kriegelig, en werd bozig…. Vol ongeloof bleef ik lezen. Totdat ik besefte dat elke keer als ik het boek weer oppakte ik een soort van misselijk werd, door wat ik las. De negatieve emoties die ik voelde, hoorden niet bij het vakantie gevoel dat ik wilde hebben… of een gevoel wat ik sowieso wil voeden in mijn leven!!

De keus leek simpel…. Maar voor mij als nieuwsgierig aagje kon ik het toch niet opgeven om het boek aan de kant te leggen zonder het helemaal uit te lezen? Wil ik dan niet doorzetten? Wil ik mijn ogen sluiten voor de waarheid en realiteit van dit alles?

Gelukkig kan ik deze stemmetjes omarmen en me bewust worden dat alles wat je aandacht geeft groeit… En het advies wat ik altijd aan anderen geef, zou niet goed zijn als ik dit voor mezelf niet toepas… Dus werd de keus gemaakt!
Het boek ging dicht en in de koffer… Het einde weet mijn vriend en dat is genoeg!

Ik voed me liever met positiviteit! En dat lukte goed door het boek “Kies en ze kiezen jou!’ te gaan lezen! Een heerlijk inspirerend boek voor ondernemers of ondernemende mensen zoals ik….
Ik voelde mijn eigen energie door mijn lijf bruisen…. Er kwam weer een glimlach op mijn gezicht! Ook mijn vriend merkte het verschil; ‘dit past beter bij jou hè schat?’, waarop ik volmondig ‘JA!!’ kon zeggen!!

De verschillen in gevoelens waren zo overduidelijk dat ik het niet kon laten om dit met je te delen!!
Want ook jij hebt keuze in wat je wel of niet in je leven wil toelaten… en welke gevoelens jij aandacht wil geven!!
Of soms mag je je bewust worden welke acties welke gevoelens oproepen!
Zodat jij je in je vakantie op kan laden met positieve gevoelens, dat lezen of doen waar je blij van wordt… Gewoon omdat het kan, omdat jij de keus hebt!! (daarover de volgende keer meer!!)
Succes!!

Wil jij de zomervakantie gebruiken om persoonlijk te groeien… en je innerlijk vrijer te voelen door met jezelf aan de slag te gaan, dan is dit ook mogelijk! Mijn praktijk is de hele zomer geopend!
Klik hier om een afspraak te maken!

Zonnige groet,
Henrike

Zonnige groet,

Henrike Schotman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.