Gepost op

Loslaten – vertrouwen en opnieuw beginnen

Pasen is alweer voorbij.. over tot het ritme van de dag…
maar als we even teruggaan dan wordt met Pasen velen de lijdensweg en de opstanding van Jezus herdacht.

Hij ‘moest’ de lijdensweg ervaren, doorstaan en kijken naar de meest pijnlijke periode in zijn leven. Om zo zijn grote licht te laten schijnen.
Hij begreep dat zijn Ziel voor altijd door zou leven, misschien niet op aarde, maar wel in een andere dimensie.
Hij was verlicht. Zoals er meerdere voorbeelden naar aarde kwamen die verlicht werden/waren; waar onder andere Boeddha en Mohammed…

En zo is het ook met ons leven. Wij komen naar aarde zodat onze Ziel de aardse lessen kan leren. En de afgelopen tijd hebben veel mensen oude zaken/ energieën en overtuigingen los mogen laten. Mede door de zonsverduistering en maansverduistering kwamen er heftige processen naar boven (bij mijn cliënten en ook bij mezelf).
Lessen die in de hemel niet geleerd kunnen worden, omdat daar alles één is, verbonden met elkaar..
Wij mogen ook het grootste licht in onszelf ontdekken en laten schijnen! Steeds meer loslaten en bij onszelf komen.

Pijn en verdriet heeft ons iets te vertellen, net zoals vreugde en blijdschap!
We mogen kijken naar de lessen die het leven ons te leren hebben.
Vaak kunnen de situaties die ons pijn en verdriet bezorgen ook wat moois opleveren, iets wat er anders niet was geweest.

Soms blijven we echter (bewust of onbewust) vasthouden aan oude pijnen, aan negatieve gevoelens, aan strijd; bang om los te laten.
Maar bedenk eens wat het je kan opleveren als je dat wel doet? Rust, lucht, gevoel dat de zon weer mag schijnen?

Of ben je misschien bang dat je het niet waard bent om een mooi gelukkig leven te leiden. Maar is dat ten diepste niet (omgekeerd) egoïstisch? Dat iedereen geluk, voorspoed, gezondheid, liefde enz. verdiend, behalve jij?? Waarom ben jij zo bijzonder dat je het niet verdient? Waarom ben jij daarin uniek?

Jij hebt jouw vrije wil en daarmee de keuze.
Elke dag, elke minuut, elke seconde kun jij kiezen om los te laten en opnieuw te beginnen…
Want als je los durft te laten, komt er ruimte in jou. Dan kun je jezelf vullen met licht en liefde, dan komt er steeds meer ruimte voor je prachtige Ziel en wordt je nog meer Jezelf… Verbonden met al wat is… licht en liefde… Dan kan het licht in jou steeds groter worden, zodat je niet alleen je eigen weg verlicht, maar ook dat van een ander. En dat is wat Jezus en de andere lichtmeesters ook deden! Geloof maar in jezelf en in het prachtige licht dat je in je hebt! Dan wordt niet alleen jouw leven mooier, maar ook dat van de mensen om je heen… en daarmee de wereld! Ga maar stralen! En verlicht jouw wereld!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.