Gepost op

Jouw unieke pad

Veel mooie mensen kom ik in de praktijk tegen… ‘op zoek’ naar wie ze zijn, of willen handvatten om wat dichter bij zichzelf te komen en meer vanuit hun eigen kracht / liefde te leven, meer hun eigen weg te volgen.
Mensen, die misschien net als jij , proberen te voldoen aan de normen, waarden en overtuigingen die ze hebben, of proberen aan de verwachtingen van een ander (en/of zichzelf) te voldoen en leggen de lat van alles ‘wat moet’ erg hoog.

Als ik naar deze mensen kijk en naar mijn eigen leven, dan zie en voel ik steeds helderder, dat velen ‘op zoek’ zijn naar een stuk bevestiging, een stuk liefde, een stuk aandacht.

Er is goed nieuws!!!
Je mag je zoektocht staken, want je hebt alles al in je!!
Buiten jezelf kun je het niet vinden, misschien tijdelijk, maar op de lange termijn niet. Het geluk en de liefde zitten immers al in je.
Als je met jouw innerlijk in aanraking komt, en je vanuit die liefde en licht jezelf kan voeden en daarvan uit leven, dan voel je meer voldoening.
Probeer maar wat liever te zijn voor jezelf. Jezelf te accepteren met al je mooie en minder mooie kanten.

Ieder mens bewandeld zijn eigen unieke pad! Ieder mens, en dus ook jij, mag je eigen antwoorden vinden, je eigen inzichten krijgen.
Ieder mens heeft zijn eigen unieke ervaringen. Wie je maken tot wie je bent!
Ieder mens heeft zijn eigen antwoorden in zich! Jij hebt dat ook!

Het één is niet beter dan het ander, het zijn ‘gewoon’ verschillende wegen, verschillende mogelijkheden, verschillende inzichten.
Soms kom je iemand tegen waarbij het goed voelt en die loopt een tijdje of lange periode mee op hetzelfde pad.. en dat voelt goed. Dat is fijn. Maar ook dan mag je dichtbij jezelf blijven…op je eigen pad blijven.
Geloven in jezelf en de mooie persoon die je bent.
Want je bent uniek, je bent perfect zoals je bent. Je bent op precies de goede plek, op het juiste moment om jou levenservaringen op te doen, waar je ziel van kan groeien.
Niet altijd makkelijk misschien, en soms heb je er wat hulp bij nodig, en dat is prima. Voel je welkom.

Maar jij hebt het in je! Vertrouw er op en geloof er in!

Liefdevolle groet en dikke knuffel
Henrike Schotman

4 gedachten over “Jouw unieke pad

 1. Lieve,mooie UNIEKE Henrike,

  een vrouw zoals JIJ,die Ik op MIJN pad ben tegengekomen,
  die zo WARM,PUUR en LIEFDEVOL naar de mensen kijkt,over mensen praat,
  dat is altijd wat IK zo voelde,door zoveel lagen ga en moest IK heen,
  NU dagen,weken,maanden jaren en kleine momenten,
  kom IK steeds dichterbij de WARE IK.
  MIJN proces gaat maar door en door,
  elke keer kom IK een nieuw stuk van MIJ tegen,
  die IK weer plaatsen kan.
  De afgelopen weken zijn ZOOO MOOI geweest,
  wat IK tegen ben gekomen,
  daar GROEI IK weer van,ook al weet ik even niet HOE en WAT!
  Elke keer als het even weer minder gaat,
  accepteer IK het steeds beter,
  nu….dat maakt het wel makkelijker!
  MIJN weg naar MIJZELF komt inzicht,
  bezig blijf IK altijd,
  dit geldt voor een ieder!!
  Henrike,door JOUW en ALLE LIEVE mensen om MIJ heen,
  die IK in LUTTENBERG mocht tegen komen op MIJN pad,
  hebben MIJ gemaakt,wie IK nu ben.
  De woorden die JIJ beschrijft hierboven,
  IK kan jouw niet zeggen,
  hoe deze bij MIJ binnen komen,ze hebben iets heel speciaals,
  ook al heb IK je eerder een MOOIE MORGEN bezorgd met “warme / lieve woorden,
  ditmaal hoop IK het weer te mogen doen!!
  MIJN DANK daarvoor is ZOOO GROOT,
  dat het MIJ ook weer zo,n positief gevoel geeft.
  IK vind je zo,n prachtige,mooie,unieke vrouw.
  Toen IK je leerde kennen,
  was het bij mij ook heel veel vanuit het verstand,ook gevoelens,verstand met stemmen en overtuigingen hadden de overhand.
  Door JULLIE allemaal,mijn hand vasthoudende,
  ben IK nu die IK nu mag zijn en ben,
  DANK JE WEL!!

  Hele lieve groet en knuffel,

  Anita XXX

  1. Lieve Anita, wat ben je toch een prachtige vrouw! Bedankt voor je lieve, warme woorden, je mooie complimenten.. en ja, je verrast me weer, zo mooi om dit te lezen! Je prachtige verhaal over jouw unieke pad! Het klopt, het hele leven is één grote ontdekkingstocht naar JEZELF!!! En ja, het is zo fijn om dit met elkaar te doen en delen!
   Ik vind het ook prachtig dat jij op mijn pad gekomen bent! Jouw gigantische groei heeft mij ook nieuwe inzichten gegeven, waardoor ik oude overtuigingen los mocht laten en die mijn (eigen verworven nieuwe) inzichten ook bevestigden!! Zo mooi!! Je bent krachtig, als je zelf maar eens wist hoeveel!!
   Dank je wel voor de persoon die je bent!
   Dikke knuffel terug!! Henrike

 2. Lieve Henrike, het is elke keer weer een aangename verrassing hoe jouw mailtjes aansluiten bij dat wat op dat moment in mijn leven speelt. Ik heb dichter bij huis een fijne hulpverleenster, die me helpt bij mijn persoonlijke spirituele ontwikkeling. We gaan een boeiende weg. Succes met je mooie werk, lieve groet retour,

  Ria

  1. Lieve Ria,
   Wat fijn dat mijn mail zo aansluit op jouw leven! En ook fijn dat je iemand hebt die je op jouw persoonlijke pad helpt!
   Prachtig om zo jouw mooie kwaliteiten te hervinden/ontdekken… Een fijne ontdekkingstocht gewenst! Geniet ervan, want de weg is net zo mooi als de eindbestemming!!
   Liefs Henrike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.