Gepost op

Let it go to let it in!

De wintermaanden vragen ons om naar binnen te gaan. Het is snel donker buiten en koud. Geen blaadjes meer aan de bomen. Een tijd voor zelfreflectie, een tijd om los te laten. Het einde van het jaar staat voor de deur en dat vind ik altijd een mooie tijd om terug te kijken en vooruit te blikken. Een vroegere vriend vertelde me dat hij op oudjaarsavond altijd terugkeek naar de hoogte en dieptepunten van het afgelopen jaar. En sindsdien doe ik dat ook, maar niet perse op oudjaarsavond, maar wel tegen het eind van het jaar.

Ieder persoon heeft zijn hoogtepunten, ieder persoon zijn dieptepunten. Het is nu eenmaal zo, het is de in- en uitademing van het leven, het hoort erbij. We mogen genieten van de hoogte punten en we mogen leren en groeien van de dieptepunten.  Het is makkelijk om mee te gaan in de waan van de dag, om maar door te blijven gaan. Maar daarmee raak je verder van jezelf af.

Het vraagt steeds opnieuw tijd en aandacht om dichtbij jezelf te blijven, om naar de stem van je hart te luisteren. Om je af te vragen: wat wil IK, wat vind IK belangrijk?! Dat vraagt stilte, rust en tijd. Het zijn juist deze momenten die beter blijven hangen.

Als je bekend bent met de numerologie, dan weet je dat dit jaar een 9 jaar is (2016 : 2 + 1 + 6=9) en 9 staat voor afronding, voltooiing.

Volgend jaar, 2017,  is het een ‘1’ jaar: en 1 staat voor ‘een nieuw begin’!

Dus dan is deze maand helemaal mooi om af te ronden,  om dat te voltooiien wat jij graag wil en los te laten wat in het nieuwe jaar niet meer past. Je begrijpt dat als je opruimt of loslaat er ruimte voor iets nieuws ontstaat. Ruimte voor nieuwe ideeën, ruimte om meer JeZelf te worden en Zijn, ruimte voor nieuwe ‘sprankeltjes’.

Het opruimen kan letterlijk van spulletjes opruimen en wegdoen tot het loslaten van emotionele bagage die niet meer dient. In beide gevallen ontstaat er ruimte voor iets nieuws.

Soms is die ‘lege’ ruimte eng, of komt eerst nog oud zeer boven wat aandacht vraagt. Maar ik kan je verzekeren dat dit nooit zo erg is als dat je denkt dat het is. De angst die je tegenhoudt, is vaak groter dan wat er daadwerkelijk zit. Ernaar kijken, het aandacht geven, maakt het lichter.

 Jij mag aan jezelf leren geven. Ruimte, tijd, aandacht. Als je dit aan jezelf geeft, kun je namelijk vanuit je overvloed aan anderen geven. Dan kun je vanuit je overvloed je sprankeltjes en licht de wereld instralen. Je bent een prachtig mens en op jouw unieke manier bezig, erken het en wees er trots op!

Doe je mee? Pak je mijn hand, laten we samen los en stappen we stralend en sprankelend het nieuwe jaar in!! 

Je kan letterlijk meedoen tijdens de workshop ‘Let it go to let it in’ op woensdagavond 21/12/’16. Klik hier voor meer info.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.