Even voorstellen

Welkom!! Wat fijn dat je mijn website gevonden hebt!

Mijn naam is Henrike Schotman, holistisch counseler/coach. Ik ben gevoelsmens,levensgenieter, wereldverbeteraar, enthousiasteling, (hoog) gevoelig persoon en mensenmens. Zolang als ik me herinner wil ik de wereld verbeteren. Als 7 jarig meisje schreef ik in vriendenboekjes dat ik naar Afrika wilde om daar met de arme mensen te werken. Ook heb ik me vanaf jonge leeftijd al afgevraagd waarom we op aarde zijn. Ik wil(de) het leven begrijpen. Ik had en heb nog steeds het gevoel dat ik met een reden op aarde ben... dat ik een bepaalde missie heb.

Die grote verandering…

In 2004 heb ik mijn leven een andere wending gegeven, na mijn scheiding en heb ik besloten het roer helemaal om te gooien en ben het leven gaan leven dat ik wilde…

En voor mij begon dat met het vervullen van mijn kinderdroom: naar Afrika gaan om daar te in een weeshuis te werken.
Tja, en toen was ik besmet… met het reizigersvirus. Er volgde een wereldreis van ruim 8 maanden, weer naar Afrika project Young Africa), een reis door Afrika, werken op een project in Zuid- Amerika en nog weer een wereldreis. 

Steeds weer volgde ik mijn gevoel. Die stem binnenin. Vertrouwen dat het klopt wat je voelt, ook als dat zo anders is dan hoe anderen leven of wat zij voelen.

Door te reizen en in verschillende landen te wonen, werken en ervaren, heb ik mezelf heel goed leren kennen en gemerkt dat iedereen ter wereld hetzelfde wil en dat is: Gelukkig zijn! En je ervaart geluk op je eigen manier.
Voor de één is geluk te vinden in verre reizen maken, op avontuur gaan, voor de ander is dat thuis blijven en samen zijn met familie en alles er tussen in.

Ik heb ook ervaren dat een groot deel van dit geluk al in jezelf zit, in wie je bent, hoe je tegen jezelf en de wereld aankijkt, maar vooral door hoe jij verbonden bent met wie je bent, met je essentie. En dat overtuigingen, pijn, energetische blokkades, ervaringen uit vorige levens je tegen kunnen houden om helemaal Jezelf te kunnen zijn!

Holistische kijk…

Tijdens een van deze reizen ‘liep’ ik in Australië tegen de opleiding tot Holistische Counselor aan.
En volgde daar 2 jaar de opleiding tot holistisch counseler. Ik leerde dat lichaam, geest en ziel verbonden zijn en de invloed die het een op het ander heeft.
Ik leerde hoe gevoelig ik ben… (ik dacht dat iedereen dat voelde!!) en leerde deze gevoeligheid te gebruiken. Tijdens de opleiding (waarbij je stevig met jezelf aan de slag gaat)  kreeg ik tools om anderen verder te helpen. 
De opleiding was een warm bad. Het was alsof er eindelijk mensen waren die begrepen hoe ik dacht en die past bij de manier waarop ik tegen het leven aankijk. 
Sindsdien blijf ik me steeds ontwikkelen ( met oa. diverse intuitieve cursussen en trainingen, opleiding familieopstellingen, opleiding organisatieopstellingen, intervisie) en ik gebruik de combinatie van deze kennis, mijn intuïtie, skills en levenslessen om jou te helpen.

Leven op jouw manier

Dat gevoel van verbinden met jezelf, keuzes durven maken (ook al lijkt iedereen het vreemd te vinden), luisteren naar je gevoel en dit te durven volgen, het meeste uit je leven halen, heb ik zelf ervaren, dat is wat ik steeds doe, hoe ik leef. Voor mij was het een openbaring om ‘zelf aan het stuur’ te staan en zelf keuzes te maken die bij mij passen.
Ik weet hoe heerlijk dat is en dat wens ik jou ook toe!!

 

Het leven als leerschool (én als avontuur 😉 

Als je het leven kan zien als één grote leerschool, dan worden ervaringen, zowel de fijne en minder fijne, ineens waardevolle momenten waarin lessen verscholen liggen.
Van de mooie ervaringen kunnen we genieten en van de minder mooie momenten mogen we als persoon groeien.

Ik blijf die optimist die gelooft dat de wereld mooier en beter wordt. En ik besef me dat deze mooiere wereld bij mezelf en bij jou zelf begint. Want door je eigen leven te verbeteren en mooier te maken, wordt je kijk op de wereld anders en dat maakt deze wereld al mooier.
Door liever te zijn voor jezelf, ben je ook liever voor de ander.
Door je eigen grenzen aan te geven, gun je de ander ook zijn grenzen.
Door je eigen ruimte in te nemen, gun je de ander zijn ruimte ook.

Tijdens mijn eigen Martin Luther King momentje, heb ik daar DIT GEDICHT over geschreven.

Wil jij gehoor geven aan jouw missie en je persoonlijk en/of zakelijk (verder) ontwikkelen, spiritueel te groeien, verbinding maken met die stralende persoonlijkheid die je bent en vanuit deze verbinding te leven.

Neem dan contact op. Je bent van harte welkom voor een kennismaking.
Je mag me mailen – henrike@demagischekracht.nl of bellen (06-39 83 83 52) voor een afspraak!

Liefdevolle groet Henrike Schotman

Een mooiere wereld begint bij jezelf!

Mijn praktijkadres is Maximastraat 1 (in Het Kantoor) in Nijverdal.

Wat anderen zeggen over Henrike:

‘Elke keer denk ik dat het klaar is en dan gaan we nóg een laag dieper, ik vind het heel fijn om weer af te spreken en gun het mezelf ook!’

‘Sinds ik bij jouw ben, stroomt het weer in mijn eigen praktijk, heel apart, maar ik ben er super blij mee.’

‘Henrike, er is weinig dat jou ontgaat volgens mij. Wat fijn hoe jij mij zo vanuit je gevoel begeleidt, het klopt precies. Ik ben op dit pad gekomen, ik móet er nu wat mee doen.’

‘Ik vind het zo fijn dat jij geen oordelen hebt. Een eerdere coach lachte me uit, bij jou kan ik alles vertellen en is niets gek.’

‘Je staat met 2 voeten op de grond en bent zo lekker nuchter. Dat vind ik mooi.’

‘Ik dacht dat het ‘zwaar’ zou zijn, maar jij houdt het heel luchtig, ondanks dat mijn ervaringen wel heftig zijn en dat is heel fijn.’

‘Ik praat normaal eigenlijk nooit veel over mijn gevoelens, maar bij jou gaat dat vanzelf.’

Ik neem jouw privacy serieus, hier kun je vinden hoe ik ermee omga: privacy verklaring de magische kracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *