Wat je zoekt... zit in je zelf...

Als we het pad van zelfontwikkeling of bewustwording opgaan, zijn we toch eigenlijk op zoek naar iets waarvan we hopen dat het ons gelukkig maakt.
We willen die Magische Pil vinden, dát de opleiding/cusussen/workshops die we volgen is DE OPLOSSING is voor al onze problemen?!

Want we weten het zeker!! Daarna zijn we pas écht gelukkig… is het leven perfect en gaat alles vanzelf!!
Ja, want als ik eenmaal dat en dat heb, of dat heb bereikt, dan…… dan zal ik pas gelukkig zijn!

Hahahaha… herken je het?!

EERST DACHT IK DAT OOK.

Maar zo werkt het niet.
In elk leven komt van alles voor, zowel vreugde, fantastische ervaringen als wel pijn, verdriet, mislukking voor…  Bij de een wat meer, dan bij de ander. Maar niemand komt ‘ongeschonden’ het leven door.

Het enige waar jij invloed op hebt is: Hoe jij ermee om wil gaan!!
Want JIJ bent namelijk HET ANTWOORD waarnaar je op zoek bent. JIJ bent het GELUK waar je op hoopt.

Het zit al IN je. Je bent al volmaakt in hoe je bent.
Jouw pakketje mens-zijn is perfect gevuld met talenten en mooie kwaliteiten om gelukkig mee te zijn.

Mensen vragen me of ik ook wel eens ergens last van heb… of dat het mij ook wel eens tegen zit! En JA TUURLIJK! Ik ben mens… ik heb loop ook tegen situaties aan die ik niet zo fijn vind, waar ik van baal, die pijn doen…  ik ben ook wel eens chagarijnig, boos en onzeker.

Maar ik vraag me ook telkens af als er iets op mijn pad komt wat ‘niet mee zit’, wat wil ik ermee? Hoe wil ik hiermee omgaan? Wat is mijn diepste verlangen/wens hierin? Wat kan ik hieruit leren?

Jaren geleden heb ik de keus voor mijzelf gemaakt, dat IK verantwoordelijk ben voor MIJN GELUK!
Ik heb lang gewacht op de ander om mij gelukkig te maken… en dat is niet gelukt 😉 Inmiddels ken ik mezelf inmiddels goed genoeg, dat ik steeds weer stappen neem die mij gelukkig maken.

Je hebt misschien  niet altijd keus op wat er in je leven gebeurd, maar je hebt wel altijd keus hoe je ermee omgaat. (ook al weet ik ook dat het niet altijd zo voelt 😉 … en vraagt het soms om andere keuzes dan ‘standaard’).

Life is not about FINDING yourself, it is about CREATING yourself!

Je hoopt het misschien wel, maar je wordt niet op een dag wakker dat alles anders is. Tenminste niet  als je steeds dezelfde keuzes blijft maken. Je leven verandert alleen als je ook anders gaat kiezen, anders gaat doen, je anders gaat voelen. Waar je naar op zoek bent is namelijk de verbinding met JEZELF. De verbinding met jouw Ziel, met wat er van binnenuit ervaren wil worden. IN jóuw liggen de antwoorden.

Misschien luister je wel naar anderen, voldoe je aan hun verwachtingen, of voldoe je aan wat je denkt dat zij van je verwachten in plaats van naar je eigen verwachtingen te luisteren.
Misschien voel je wel dat je het anders wil, maar weet je niet precies hoe het anders kan. Of DURF je ze niet te laten zien wat je van binnen voelt/leeft en ervaart..

Soms heb je hulp, liefdevolle aanmoediging nodig of een liefdevolle schop onder je kont om in actie te komen.
Het in contact komen met die antwoorden in jezelf. Met wat JIJ wil, met waarom jij hier bent. Dat is wat je GELUKKIG maakt.
De verbinding met wie je bent en daar oké mee zijn.
Je verbinden met waarom je op aarde bent…en daar oke mee zijn.

En een ander daarbij helpen, dat is waarom ik op aarde ben 😉

Voel je welkom om samen te kijken naar de verbinding die jij zoekt met jezelf!