Gepost op

Van weten naar voelen

In mijn praktijk hoor ik het vaak, ’in mijn hoofd heb ik de oplossing al lang, ik WEET het allemaal wel, ik kan het allemaal wel beredeneren, maar ik VOEL HET NIET.’

‘En dat is wat ik graag wil, het ook VOELEN!’

Misschien herken jij het zelf ook wel : ‘Ik WEET het ‘allemaal’ wel, maar ik VOEL het niet.’ Of misschien voel je het juist wel heeeeel  goed, maar voel je iets wat je liever niet wil voelen 😉 en weet je niet hoe je dit kan veranderen. Gevoelens… wat een aparte dingen zijn het toch he?! Een ding is zeker: We hebben ze allemaal.

Voelen is iets wat met je lijf doet. En ‘leven vanuit je hart’ is toch meer leven vanuit je gevoel en dat wat je blij maakt, dan vanuit je hoofd.

Het lijkt een korte afstand van hoofd naar hart, maar toch lijkt je hoofd vaak een idee hoe het moet zijn of hoe je het zou moeten doen. En tja, je hoofd en hart zijn het nu eenmaal niet altijd eens met elkaar.

Voelen vraagt je om je open te stellen voor gevoelens… en ja, dat kan best eng zijn. Er is iets in je wat angst opgooit, om het maar niet aan te gaan. Het kan zijn dat je hoofd er regelmatig tussendoor tettert en je ‘even wil laten weten’ dat dit ‘misschien wel voor een ander zo’ is, maar niet voor jou… dat … ‘wat zal die of die er wel niet van zeggen/vinden/denken’…. ‘ben ik dat wel waard’… ‘mag ik dat wel’…. ‘Ja,maar…’ en ja, je hoofd kan je zo 1000 redenen opnoemen om iets niet te doen. Terwijl in je hart alle antwoorden liggen… en die fluisteringen mag je toelaten.

We leven in een tijd waarin we naar ons hart, naar het gevoel mogen zakken/ gaan zakken, of je wil of niet. Er kriebelt iets van binnen. Het gebeurt gewoon, mensen kunnen het steeds moeilijker wegdrukken. Je weet dat je meer in je hebt, meer uit het leven wil halen. Dat je meer jezelf wil zijn. Los van het getetter in je hoofd. Ergens diep van binnen (of misschien al wel gewoon heel erg aan de oppervlakte) weet jij gewoon dat jij JEZELF  wil zijn! Gewoon KNALLEN! LEVEN! GENIETEN!

‘Kies met je hart en niet met je hoofd,

Je hoofd is er om keuzes te leren begrijpen, je hart om ze te maken.’

In mijn vorige huis had ik deze tekst op de deur geschreven, zodat het me dagelijks zou herinneren dat ik steeds opnieuw vanuit mijn hart mocht kiezen, ook al begreep mijn hoofd er niets van.

En die tekst hielp me. Toen ik eenmaal keuzes leerde maken vanuit m’n gevoel, kon ik op een gegeven moment niet meer anders. Bij mij voelde het begin als een verlangen dat steeds sterker werd. Dat als ik het probeerde weg te drukken alleen maar meer onrust bracht, totdat ik er naar handelde.

Toen ik er eenmaal naar leerde luisteren, maar vooral naar ging leven, kwam er bij mij van binnen meer rust. (al snapte mijn omgeving mijn keuzes niet altijd hoor of was het er niet mee eens). En ook mijn hoofd stribbelde nog wel eens tegen; het was er niet altijd mee eens, of zorgde dat ik twijfelde. Toch luister(de) ik steeds meer en meer naar mijn hart, naar de verlangens van mijn Ziel, naar de antwoorden binnen in mij. En nu weet ik dat ‘gekke’of enge keuzes vaak tot mooie resultaten of bijzondere ervaringen leiden.

Ik kan en wil het dan ook iedereen aanraden om meer ‘te leven van je hart’. Omdat daar je ware geluk ligt. Het zit binnenin je. In je eigen sprankel, in dat wat jou jou maakt. Omdat ik weet wat het is en hoe het VOELT! en dat gun ik jou ook!

We zoeken het geluk vaak buiten ons, maar het zit allemaal in ons.

De ervaringen in de buitenwereld spiegelen alleen maar hoe we ons van binnen voelen.

En jij bent de enige die dat kan veranderen.

Ik wens het je toe dat jij het mooiste uit je leven haalt. Dat jij je dromen waar maakt. Dat je verbinding voelt met wie je bent. Dat jij je mooie kwaliteiten omarmt en deze aan jezelf en de wereld geeft.

Dat mensen zeggen ‘oooh, dat is echt iets voor …..’  en daar vul je vol trots je eigen naam in! Het maakt jou JOU!

Ik gun het je.

En ik gun het je ook dat als jij dit heel graag wil, maar niet durft of dat je niet weet hoe, maar dat je weet dat er meer in je zit… dat je dan contact met mij opneemt… want ik kan je verder helpen én ik vind het een cadeautje mensen ‘meer zichzelf’ te laten zijn!!

Het is mijn passie en missie om jou meer jezelf te laten zijn. Meer in je kracht en zelfvertrouwen te staan. Meer in jezelf te geloven… en dit dan ook ‘gewoon’ laten zien en zijn!!

Zo, dat is eruit!!! 😉

Het begint bij mij helemaal te stromen en tintelen in mijn lijf, omdat ik zo heerlijk vind welke processen ik met mensen mag doorlopen! Dat ze zulke mooie stappen nemen en zo groeien in wie ze zijn! Vaak valt het zelfs de omgeving op!

En dat gun ik jou ook!

Wil jij dit ook meld je dan hier aan voor een gratis kennismakingsgesprek! 

 

Ik zie je graag.

Sprankels,

Henrike

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *