Gepost op

Ik hou van mij….

Zeg jij dat wel eens tegen jezelf??
Of heb jij vaker een moment dat je twijfelt aan jezelf? Je piekert overal over en vraagt je af of je de moeite wel waard bent, of mensen je wel leuk vinden en of je het wel waard bent dat er van je gehouden wordt… Niets lijkt te lukken. Je baalt, voelt je onrustig van binnen, en niets komt van je hand.
Je gaat jezelf met een ander vergelijken… Bij die ander lijkt alles aan te komen waaien. Zij spreken uit wat ze graag willen en lijken het vervolgens makkelijk te bereiken. En jij voelt je misschien nog minder waard… het einde is zoek.

Wat je dan kan doen is hier in blijven hangen… jezelf zielig vinden, mopperen, boos worden en chagarijnig doen tegen anderen, of de pyjama aandoen en jezelf opsluiten in je huis… hopend dat het vanzelf voorbij gaat.
En dat zal waarschijnlijk ook gebeuren.

Maar wat vaak beter helpt is jezelf even helpen om andere gedachten te komen en niet te blijven hangen in de ‘slachtofferrol’.
Wees lief voor jezelf. Ga rustig zitten en schrijf eens zoveel mogelijk dingen op waar je dankbaar voor bent, en maak dan een lijst met dingen die je mooi vindt aan jezelf, waar je wel trots op bent. Schrijf een lieve brief aan jezelf of een ander… en zie de reactie in gedachten al voor je.
Ga hier bewust voor zitten en voel hoe de energie in je lijf zich verandert, hoe de ‘zware deken’ op wordt getild. Wat er dan namelijk gebeurd is dat je hart zich langzaam opent en je gemoedstoestand verandert.
Stil blijven zitten mag even, maar niet te lang,het heeft geen zin, je blijft je dan ellendig voelen. Durf jezelf maar uit te dagen.
Het is goed om in beweging te komen en om alvast die eerste (kleine) stap te zetten in de richting een doel wat je wil behalen, een wens die je uit wil laten komen, iets wat al lange tijd wil doen.
Bel die vriendin op die je al weken wil bellen, volg de cursus die je op je lijstje hebt staan, fantaseer over die droomreis en haal een brochure van het reisbureau!
Ga bewegen, lekker naar buiten, de frisse lucht in.
Actie ondernemen geeft resultaat en daarvan krijg je weer een goed gevoel!

We leven in een tijd van verandering.
Dit betekent dat we naar ons ‘hartgevoel’ mogen gaan, meer luisteren naar de stem van ons hart.
Wat eerder normaal leek en wat eerder goed voelde, klopt niet altijd meer. Onaangename gevoelens waar je je eerder voor af kon sluiten,kosten nu veel energie. Oude patronen en overtuigingen voelen niet altijd meer goed. Veel mensen lopen vast in zichzelf, in relatie of baan en vragen zich af wie ze zijn. En dan is er ook nog de crisis!
Alles is letterlijk aan het veranderen… En jij?

Jij mag mee veranderen.
Ondanks alle onrust is dit ook een prachtige tijd. Je mag je bewust gaan worden wie je bent en stap voor stap meer bij jouw Kern komen.
Je mag oude ballast los laten, zoals de bomen hun blad laten vallen. Je mag oude overtuigingen loslaten en kiezen voor overtuigingen die beter bij je passen.
Je mag gaan luisteren naar de stem van je hart en hier meer naar handelen… en je bewust worden van al het moois wat je te bieden hebt. Je mag van jezelf houden!!

Durf maar te stralen van binnenuit! Als een licht(je) in donkere dagen!!

Ik nodig je uit om hier alvast het lichtje voor de ander te zijn door te delen hoe jij (meer) naar je hart luistert en hiernaar handelt, of hoe je dit zou willen doen! Durf te stralen!!
Alvast bedankt voor je mooie licht!!

Vrolijke groet,
Henrike Schotman

2 gedachten over “Ik hou van mij….

 1. Jeetje hoe weten jullie dit,precies hoe ik mij voel????????/

  Lieve groet Lidy

  1. Lieve Lidy, Bedankt voor je reactie!!
   Er zijn veel meer mensen die zich zo voelen, je bent niet de enige!!!
   Wat doe jij als je niet lekker in je vel zit?? Wil je hier delen wat jou helpt om je weer beter te voelen?
   Lieve groet Henrike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.