Gepost op

de shit uit je verleden… is de mest voor de toekomst

Herken je het dat de energie van dit moment je op een plek houdt waar je liever niet wil zijn. Dat het niet makkelijk stroomt, misschien niet gaat zoals jij wil.
Dat het overtuigingen naar boven haalt, die je liever niet wil zien, overtuigingen waarvan jij dacht dat je daar allang mee gedeald had, dat die nooooit weer terug zouden komen.
Echt niet… op dit moment steken die overtuigingen gewoon weer de kop op. een laagje dieper. Het haalt je uit de flow, terug in het cirkeltje (in het donkere gat), waar je liever niet in zit.

Het is niet fijn om in te zijn.
Maar het is nu eenmaal zo, dat een diamant alleen maar schijnt als hij gepolijst wordt! 😉
Dat er wrijving voor nodig is om jouw licht te laten schijnen, om jou te laten stralen.

Misschien weet je wel dat dit niet altijd zo blijft. Weet dat het tij gaat keren en dat het dan weer makkelijker gaat.

De shit uit je verleden is nu eenmaal de mest voor de toekomst.
Jij mag leren van ‘de shit’ die op pad is gekomen, om zo te veranderen, meer jezelf te worden. Meer te leren luisteren naar wat er voor jou echt toe doet. Toe te passen wat voor jou belangrijk is. Te kiezen voor je eigen geluk.
Daar is ook deze periode voor. De periode waarin de energie gewoon sloom is en misschien wel zwaar voelt.

Je mag het loslaten. Als het niet van jou is, mag je het liefdevol teruggeven aan het universum.
Je mag naar binnen gaan. Luisteren naar het fluisteren van je hart.
Om zo het pad wat voor je ligt te bemesten, met jouw wensen, jouw verlangens. Je mag jouw zaadjes zaaien om je wensen uit te laten komen. Je mag steeds meer polijsten om jouw diamant te laten schijnen. Uniek in zijn soort. Uniek zoals jij uniek bent.
Zacht. liefdevol. prachtig.

En als je dat niet alleen lukt, ben je altijd welkom voor een kennismakingsgesprek om te kijken waar je staat en wat je wensen zijn. (om je aan te melden, kun je in HIER HET CONTACTFORMULIER OPENEN en een bericht achter laten).
Of je kan HIER INSCHRIJVEN voor de GRATIS training: van weten naar voelen.

lieve sprankels,

Henrike

Gepost op

Van weten naar voelen- cadeau voor jou!

Verrassing !! ik heb een cadeau voor jou!

Een paar weken terug schreef ik de blog over ‘van weten naar voelen’.  Waarin ik schreef hoe ik vaak hoor dat mensen het wel weten, maar nog niet voelen.

En dat daar actie voor nodig is.

Inmiddels weet je waarschijnlijk wel dat het mijn passie is om mensen dichterbij hun gevoel te brengen en meer naar hun hart te laten luisteren.

Daarom heb ik besloten er een ONLINE PROGRAMMA  van te maken. Het heet:

 

Van WETEN naar VOELEN – in 5 stappen dichterbij jezelf komen.

Natuurlijk vind ik het super leuk om dit met JOU te delen!!

Het zijn stappen die mij altijd helpen om weer in contact met mezelf te komen. Deze vragen en stappen helpen me om keuzes te maken waardoor ik weer verder kan.

Die antwoord geven op vragen wat ik ECHT WIL!!

Want zoals je misschien wel weet (of niet), is dat gewoon elke dag weer DOEN! Leven vanuit je hart, vraagt je elke dag weer om contact met jezelf en je gevoel te maken.

Je kan gewoon doorgaan met leven, meegaan met ‘de sleur’ óf je kan ervoor kiezen bewust stil te staan bij wat je wil.

Het is iets wat je kan oefenen/trainen. Het is een keuze die je maakt.

En omdat jij trouwe lezer bent van mijn ‘nieuwsbrief’, stuur ik je DE EERSTE LES via deze weg.

 

Vind je het leuk de hele training in je mailbox te ontvangen, dan kan je je hiernaast inschrijven (je ontvangt de training automatisch).

 

 

Heel veel plezier met de stappen!

En je bent altijd welkom om te laten weten wat je ervan vindt!!

 

Vrolijke sprankels,

Henrike Schotman

 

www.demagischekracht.nl

06-39 83 83 52

Gepost op

In je kracht staan…. zo irritant

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2018!!!

In je kracht’ staan was een van de meest irritante spreuken van afgelopen jaar heb ik gehoord.
Een uitspraak die ik zelf regelmatig gebruik. En ik voelde me dan ook even aangesproken, omdat het voor mij goed voelt het te gebruiken.
De ergernis van de ander zat het in het deel dat het altijd gaat over het mooiste uit jezelf halen, het beste leven leiden dat er is, dat het leven maakbaar lijkt enz… en dat dat niet altijd op waarheid gebaseerd is. Dat alles mogelijk is en dat veel mensen alleen maar het mooie laten zien.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil ook het beste uit mijn leven halen… en ik begeleid mensen het beste uit zichzelf te halen. Om buiten de lijntjes te kleuren. Om dromen uit te laten komen.

Maar dat in je kracht staan alleen betekent dat alles maakbaar is, dat weet ik dat dat niet zo is. Iedereen maakt in z’n leven situaties mee die die liever niet meemaakt, dat geldt voor mij net zo goed als velen met mij.
Iedereen kent ups en downs. Iedereen kent momenten (uren, dagen, weken of langer) dat íe het liefst met z’n hoofd onder de deken kruipt omdat het leven oneerlijk, pijnlijk, hard of moeilijk is.
De een lijkt er doorheen te fluiten, terwijl de ander het ene drama naar het andere aantrekt.

Voor mij betekent in je kracht staan, dat je dat wat op je pad komt, durft aan te kijken. Daar de best mogelijke weg in vindt. Dat je jezelf de ruimte geven jezelf te zijn. Steeds blijven ontwikkelen en luisteren naar het fluisteren van je hart.
Leren omgaan en accepteren van de zaken die je niet in de hand hebt, maar er toch voor kiezen er het beste van te maken.
Kracht vind je vaak juist in moeilijke momenten, dan besef je hoe weerbaar en veerkrachtig je bent. Dat je misschien wel sterker bent dan je dacht.
In je kracht staan betekent ‘nee’ durven zeggen en lief zijn voor jezelf.
In je kracht staan betekent gevoelens en emoties accepteren en er laten zijn (al wil je dat soms niet en druk je ze het liefst weg).
In je kracht staan betekent ook dat jij soms een weg bewandelt die ‘niet gewoon’ is, die niet doorsnee is, maar waarvan jij weet dat het klopt.
In je kracht staan betekent voor mij ook buiten de gebaande paden gaan, andere opties, inzichten en mogelijkheden durven bekijken en uitproberen. Om gewoon lekker jezelf te zijn!

Je hebt misschien niet altijd de keus hoe je leven gaat. Maar je hebt wel altijd de keus hoe jij erin staat en met de situatie omgaat. En dat is voor mij ‘in je kracht staan’ <3

Zo, dat is eruit! Dat wilde ik even met je delen!
hahahaha <3
Ik gun het jou ook om in je kracht te staan. Om de weg van je hart te bewandelen, te ontdekken en creëren wat voor jou belangrijk is. En om gelukkig te zijn met jezelf en jouw leven!

en of je nu wel of geen ondernemer bent, dat maakt niet uit. Als jij de wens hebt om meer uit je leven te halen. Als jij weet dat het anders kan of moet dan wat er nu is, als jij het verlangen te hebben om IN JE KRACHT TE STAAN! Dan ben je van harte welkom voor een inspiratiesessie. hierin gaan we kijken wat ik voor je kan betekenen op jouw ontdekkingstocht naar groei, sprankels en jezelf zijn!
Je hoeft alleen maar te reageren op deze mail.

<3 Henrike

Gepost op

Geef jezelf de ruimte (of neem je eigen ruimte in ;-) )

Geef jezelf de ruimte

 

Voel jij ook die innerlijke drang of verlangen om bij te dragen aan een mooiere wereld?

Voel of WEET je ( op onverklaarbare wijze) dat je met een SPECIALE  reden op aarde bent gekomen?

 

En voel je dat NU de tijd is om hier actie op te ondernemen? Nou dan ben je hier aan het goede adres!

 

Het is heel apart, maar de inzichten volgen elkaar in korte tijd op. Is het ene nog niet geland, dan BAM staat het volgende alweer voor de deur… Iets wat gezien wil worden. En omdat het mij helpt inzichten van anderen te lezen en daarmee verder te kunnen deel ik mijn eigen ervaringen ook van harte met jou.

 

Je hebt misschien bemerkt dat ik de laatste keren al benoemd heb dat er bij mij van binnen iets veranderd is. En dat is ook zo. En dat blijft ook zo!

Er is een soort van knop omgegaan die enorm bijdraagt aan de positieve flow.

 

Het gaat over ‘je eigen leven creëren’.

Een poos geleden heb ik toch dat ‘intense gesprek’ gehad met het universum? Weet je nog, waarbij ik aangaf dat als ik ‘dit’ werk voor hen moest doen, zij maar voor mensen op mijn pad zouden zorgen?! Hahaha. Nou dat werkt hoor.

 

Daarnaast is het mijn overtuiging dat ‘het leven’/’het grote bewustzijn’/’god’ zichzelf wil ervaren door alle verschillende ervaringen die wij hebben, als mens, als planeet, als universum.

Door alle aspecten van ‘zijn’ die in het hele universum ervaren worden, ervaart ‘het leven’ zichzelf en dat breidt zich steeds verder en verder uit. Volg je het nog?!

Nou 1 piep-klein onderdeeltje van dat grote geheel ben jij, een ander piep-klein onderdeeltje van dat grote geheel ben ik….(al zijn wij natuurlijk in onze eigen wereld weer de spil waar alles om draait 😉 en voelt ons leven als super belangrijk (om het lekker gecompliceerd te maken;-) ).  En zo vormen we samen het grote geheel.

 

 

Ik heb BESLOTEN, dat als ik mag bijdragen tot het grote geheel, dan wil ik daar het liefst de meest positieve ervaring van maken die ik mij bedenken kan.

Misschien klinkt jou dat ook als muziek in de oren, maar ik wil dan graag de ervaring om het MOOISTE LEVEN te leiden wat ik me maar kan voorstellen.

 

En hoe dat heerlijke leven eruit ziet, dat is natuurlijk persoonlijk, wat voor mij heerlijk is, hoeft dat voor jou niet te zijn!)

Mijn mooiste leven bevat de volgende elementen:

een liefdevolle relatie met mijn partner Marcel en familie en dierbare mensen om me heen,

me innerlijke vrij voelen en dit steeds verder laten groeien,

mensen inspireren

een bloeiende praktijk/bedrijf waarbij ik heel veel mensen mag en kan helpen in hun kracht te staan en hun licht te laten schijnen en daarbij een mooi inkomen verdienen,

genieten van leuke dingen doen en mooie reizen maken,

de mogelijkheid om vanuit overal in de wereld te werken

tijd doorbrengen met mensen van wie ik hou,

blijven leren van het leven en persoonlijk en spiritueel blijven groeien en ontwikkelen en dit doorgeven aan anderen …

 

En om die ervaring te leven, ben ik ook degene die VERANTWOORDELIJK is voor deze ervaringen. Dat betekent dan ook dat IK de ACTIES mag ondernemen om die ervaring tot leven te brengen!

 

Als ik een liefdevolle relatie wil, dan kan ik hoopvol op de bank afwachten tot de ander mij de liefde en aandacht geeft, maar zo werkt het niet.

Wat wel werkt , is dat ik mezelf afvraag wat wil ik ervaren en HOE kan ik bijdragen dat dit uit de verf komt. Welke actie kan ik ondernemen om bij te dragen aan onze relatie. Wat kan ik doen.

 

Mijn wens om een bloeiende praktijk te hebben, vraagt ook om actie te nemen. Eerder dacht ik dat ‘het vanzelf’ zou gaan… en dat gaat het ook, maar niet ‘zo vanzelf’ als ik in mijn gedachten had, het gaat niet zonder actie (energetische actie of daadwerkelijke actie), niet zonder intentie.

Het vraagt om in mijn kracht te staan, energetisch ruimte te creëren, me af te stemmen op het grotere geheel, me af te stemmen op mijn doel/missie/wens, ik mag mijn waarheid te delen en mijn hand durven uitsteken om een ander verder te helpen.

 

Het vraagt dat ik VERANTWOORDELIJKHEID neem voor wat ik wil ervaren. En niet dat ik m’n leven lang anderen of de buitenwereld ‘de schuld’ blijf geven waarom het mij niet lukt. Wat kan IK  doen om het te veranderen.

 

Jouw hele wereld bevindt zich in je. Het hele universum bevindt zich in je. In jezelf bevinden zich zowel je ‘blokkades’ als je oplossingen, zowel de mogelijkheden als je beperkingen. Dat is misschien super confronterend, maar ook gelijk een giga cadeau!! Want dat betekent dat jij invloed hebt op wat je wil ervaren.

 

En in hoe wij als individu (en als mensheid) de wereld ervaren, ligt ook de sleutel naar de volgende stap in creatie. De stap naar ‘de nieuwe wereld’. De nieuwe wereld waarin mensen vanuit hun hart leven, vanuit hun zachtheid, vanuit overvloed en liefde.

 

En om dat te bereiken is het (volgens mij) nodig dat jij jezelf de RUIMTE geeft helemaal jezelf te zijn. Dat je je niet langer klein houdt, maar juist je mooiste zelf TE ZIJN. Om dat te zijn die je van binnen al lang bent!! Niet alleen maar voor jezelf maar ook voor de wereld.

Dat jij je liefde, blijdschap en licht deelt. Dat je niet bang bent wat een ander ervan vindt, maar het doet omdat je het jezelf gunt en weet dat het JOU heeeel blij maakt!

 

Als jij dan mag kiezen hoe jouw leven eruit ziet, hoe ziet deze eruit? Wat gun jij jezelf dan? Wat gun je de wereld?

Ik ben heel benieuwd! Wil je het hieronder met me delen? Dank je wel.

 

Sprankelende groet,

Henrike

 

Gepost op

De nieuwe aarde

Als je een beetje bekend bent in ‘de spirituele wereld’ gaat het vaak over ‘de nieuwe aarde’…
Een aarde waarin we met elkaar naar een hogere trilling gaan.
Een trilling waar sommige niet in mee kunnen gaan en anderen wel.

Eerder baarde me dat zorgen. Zou ik mijn trilling aan kunnen passen en mee kunnen? En wil ik eigenlijk wel mee? Zou ik dan nog in contact zijn met vrienden en familie….
Gaan degenen ‘die er klaar voor zijn’ met één of ander ruimteschip naar een andere planeet? Moet je dierbaren en geliefden achterlaten? Mijn ziel weet dat er overgang zal zijn naar een andere dimensie, mijn hoofd kon er alleen ‘geen plaatje’ bij maken.
Je begrijpt al, mijn hoofd had het in een mooi concept gegoten waarbij er ‘afstand en afscheiding’ zou zijn. Want dat is immers wat het kent…

Als gevoelig persoon en spiritueel ontdekkingsreiziger, merk ik dat ik vaak een poos nodig ben om begrippen te laten landen en concepten over ‘anders denken’ mag laten aarden en settelen. Ik heb het nodig om het van alle kanten te bekijken en onderzoeken. Voelen wat goed voelt voor mij (want het gaat hier om mijn waarheid en niet dé waarheid 😉 )

Vorige week kwam daar ineens een nieuw inzicht. Er landde iets… of een zaadje kwam tot ontkieming… tot groei. En ik voelde dat het klopte… en dat inzicht deel ik graag met je. Het is misschien niet nieuw, maar voor mij voelt het ineens als kloppend, als compleet. Dit is het inzicht:

Wat nu als de nieuwe aarde ‘de omgekeerde wereld is’ van wat het nu is.

Nu staan velen van ons eerst klaar voor een ander, maar wat nu als we ONS ZELF als eerst geven? Dan is er altijd overvloed (aan liefde, aandacht, tijd, energie). En vanuit je eigen OVERVLOED kun je weer veel makkelijker delen!

Nu misgunnen we vaak een ander iets, of vragen ons af: ‘waar doet ie het toch van?’
Maar als we onszelf het beste gunnen, trekken we vanuit positieve flow naar ons toe en is het makkelijker om anderen ook het beste gunnen.

Als je zelf in je kracht staat en vanuit je hart leeft, GUN je het de ander ook om precies dat te ervaren!! De vrijheid die het jezelf geeft, gun je de ander ook!

Nu leggen we de verantwoordelijkheid voor ons geluk, voor veranderingen of voor dingen die niet goed gaan in handen van een ander. We hopen dat ‘de ander’ (partner, kind, werkgever, politiek enz) verandert.
Maar wat nu als wij zelf de VERANTWOORDELIJKHEID nemen voor alles wat jij wenst te ervaren?!
Wat nu als jij jouw mooiste leven gaat leven, ongeacht de omstandigheden buiten jou?
Dan ben je ook van niemand anders afhankelijk voor JOU GELUK!!!

Het hele universum bevindt zich in je. Dus als jij wil bijdragen aan die mooiere wereld, dan wordt het tijd dat je LIEF voor JEZELF gaat zijn.
Dat je ziet, voelt en ervaart HOE WAARDEVOL JIJ BENT.
Dan wordt het tijd dat jij jezelf helemaal omarmt, je mooie en minder mooie kanten.
Dan wordt het tijd dat jij JOUW RUIMTE INNEEMT en jouw licht laat stralen en schijnen.

Dan wordt het tijd dat je niet langer wacht tot een ander jouw TOESTEMMING geeft, maar dat je dit aan jezelf geeft!

Dat je je ervaringen in het leven als lessen ziet, waar je van mag groeien… en niet dat dat je tegenhoudt

Dan wordt het tijd dat je je dagelijks afstemt met wat je ziel en het universum je te vertellen heeft en daarop actie onderneemt.

En wow! Wat gaat het dan mooi zijn!
Een liefdevolle wereld, waar mensen van zichzelf houden, om vervolgens van elkaar te houden.

Laat je ziel maar stralen… ga maar stappen ondernemen… want het is TIJD!
Tijd om JOUW DING TE DOEN! Dat te doen waar JIJ VOOR GEKOMEN BENT!

En jij weet of dit over jouw gaat!! JIJ hebt jouw vrije wil om te bepalen of dit voor jou is!

Ik zie het al voor me… overal ter wereld ‘lichtpilaren’ die tot ver in het universum reiken…
Lichtpilaren van mensen die (samen) werken vanuit hun hoogste goed, vanuit licht en liefde.
Mensen die hun licht durven ankeren in de aarde, zodat moeder aarde kan helen en naar de volgende trilling kan.
Mensen die hun licht ankeren in de aarde, zodat zij anderen de mogelijkheid geven te groeien en bewust te worden.

Ben jij één van die mensen die dit al DOET?! TOP!! Ga zo door!
Ben jij iemand die dit WIL? Kom dan eens langs voor een kennismaking & Let’s change this World together!!!

En ooooh ja, er komt niet ineens een ruimte schip hoor waarin de mensen naar de nieuwe wereld gaan. Er blijven gewoon verschillende dimensies naast elkaar op aarde bestaan 😉 (tenminste, dat is wat ik nu geloof 😉 !!!

Sprankels
Henrike

Gepost op

Are you ready to BLOOM?!

Je hebt al eventjes niets van me gehoord… maar ik ben er weer!
Ik heb genoten van een verlate zomervakantie. De hele zomer hebben we doorgewerkt om in oktober alsnog te kunnen genieten van zon, zee, strand en leuke dingen doen.

Het was heerlijk. Ik ben opgeladen en heb voor het eerst sinds de start van mijn praktijk ‘alles’ losgelaten. Eerder bleef ik regelmatig mijn mail checken of nog aan werkzaamheden denken of alweer nieuwe plannen verzinnen voor ná de vakantie. En nu niet… en het was HEEEEERLIJK!

Maar ik ben er weer… en HOE! Hahaha. Direct heerlijk in de flow en weer mooie ontmoetingen en sessies met mensen.
Het voelt heerlijk. En dat is ook wat ik jouw GUN!
Dat het heerlijk met je gaat, dat alles stroomt en makkelijk naar je toe komt.
Dat jij DURFT te gaan voor dat wat je van binnen VOELT of WEET!

Bij mij is er van binnen namelijk ook iets gebeurd, ik voel dat ik veranderd ben, dat ik een giga stap heb gemaakt.
Ik werk(te) al vanuit mijn hart. Doe al werk in de praktijk wat ik GAAF vind. Maar toch was daar soms de TWIJFEL. Niet de twijfel of ik op de goede weg was, want dat kon ik voelen aan hoe leuk ik het vind en vond.
Maar wel de twijfel waarom het niet allemaal VANZELF ging. Waarom het niet altijd stroomt… waarom er soms hoge bergen waren en dan weer ‘diepe’ dalen.
Eind vorig jaar of begin dit jaar was ik er helemaal klaar mee. KLAAR met de onzekerheid die ik mezelf aanpraatte… klaar met de twijfel… klaar met het mezelf KLEIN houden… klaar met wat niet lukte.

Ik heb een goed gesprek gehad met het universum… Van binnen wist ik dat IK het ben die mezelf tegenhield. Maar ik vond het nodig dit ook uit te spreken naar ‘het universum’, om EENS STEVIG VAN GEDACHTEN TE WISSELEN met de lichtmeesters, de engelen en alles wat ik om me heen voel en ervaar!
Eeeeuhhh. Van gedachten te wisselen was het eigenlijk niet helemaal! Het was meer een MEDEDELING van MIJN KANT.
Dat als zij wilden dat ik voor ‘hen zou werken’ en dat ZIJ dan maar de mensen op mijn pad zouden brengen.Natuurlijk gaf ik mezelf eigenlijk een schop onder de kont.
Maar het hielp want er kwam verandering: van ‘ik HOOP dat het goed komt naar ‘ik VERTROUW dat het goed komt.’
Van ‘OOooh ik moet weer iets van me laten horen’ naar ‘dank je wel dat mensen spontaan op mijn pad mogen komen.’
Van ‘ik heb geen afspraken staan’ naar ‘ik heb ruimte en tijd om aan mezelf te geven of andere dingen te creëren’.
Van ‘ben ik wel goed genoeg’ naar ‘ik heb alles zelf ervaren en weet dat ik dit kan!’ (dat hadden voorgaande resultaten al bewezen).
Je voelt het al…. alles omdraaien naar het positieve, naar vertrouwen, naar overvloed.

Ik heb afgesproken dat ik elke dag contact maak met mijn binnenste, met de sprankel in mij… en vanuit daar te leven. Van daaruit geïnspireerd word om actie te ondernemen.
En dat ik elke dag BESLUIT om bij te dragen aan die mooiere wereld. En dat te doen wat ik voel dat ik mag doen.
Ik mag DANKBAAR zijn voor alles wat ik heb gedaan… en kan met veel plezier uitkijken naar alles wat nog op mijn pad mag komen!

Nou… ik kan het JOU ook echt aanraden om DIT te gaan DOEN. Ik GUN het jou dat jij jouw DROOM waar maakt, WAT die droom ook is, of hoe het er ook uit ziet!! Dat is jouw CREATIE!
Het leven zit ineens zoooo vol verrassingen, er gebeuren zulke leuken dingen. En alles stroomt. Er is een mooie flow ontstaan.. en een heerlijk gevoel van binnen. Een vertrouwen dat ‘alles goed is’.

Er is overvloed voor iedereen. Er is liefde voor iedereen. Er is blijdschap voor iedereen. Er is ruimte voor iedereen. Er is genoeg voor iedereen.
Het kwartje is gevallen. Hoe meer ik in mijn kracht sta, hoe meer ik de ander AANMOEDIG om in hun kracht te staan. En ik merk het ook!
Er zijn zoveel mooie mensen op mijn pad die ook VOELEN dat het NU tijd is om DAT te gaan wat ze van binnen al lang voelen! En dat voelt heel goed… en het voelt ook SUPER dat ik daarin iets kan betekenen.

Je mag (of eigenlijk MOET) jezelf blijven voeden met wat goed voelt. Je mag jezelf het beste gunnen. Je mag luisteren naar je binnenste en daarnaar handelen.
Want binnen in jezelf gebeurt het! Daar ligt de VERANDERING die jij graag wil.

En misschien denk je wel… Jij hebt makkelijk praten… en ik weet dat het soms makkelijker gezegd is dan gedaan … en dat als je IN de pijn of in vervelende situaties zit, het echt niet makkelijk is/voelt/lijkt.
Iedereen komt situatie tegen die je liever aan je deur voorbij laat gaan, dat gebeurt in elk leven. Dat heb jij en dat heb ik ook.

Deze situaties zorgen dat je groeit, als mens, als persoon. In deze situaties kan jij ervoor kiezen om ‘bij de pakken neer te zitten’ of ‘ze te omarmen’, ze aan te kijken en ervoor kiezen hoe je ze wil zien en wat je ermee wil.
Want als je ervoor kiest om ze te omarmen, ze aan te kijken, de gevoelens te laten zijn, dan kan je helen en kun je verder. Dan gaat het weer stromen. Dan kun je gaan doen wat jij wil en mag gaan doen. Dan is het niet meer ‘een excuus’ waarom je nog niet doet wat je het allerliefste wil doen!!
Het is net als tandenpoetsen, dit doe je ook dagelijks… Ik ben dagelijks bezig met kijken en voelen wat goed voelt en wat niet. Effe checken of ik op de goede weg ben. Eerlijk zijn naar mezelf, mezelf uitdagen, omarmen, liefdevol zijn en soms een schop in de kont.
Ik vraag mezelf af als ik bepaalde acties uitstel, waarom ik dat doe en of het bijdraagt aan dat wat ik het allerliefste wil. En ik aan het uitstellen ben, dan mag ik de reden omarmen en het gewoon toch doen. (Net zoals ik er soms in mijn achterhoofd een stemmetje gaat wat ‘anderen’ van deze mail vinden; is het niet TE positief, TE opschepperig? 😉 ! )
Maar ik weet dat er meer mensen zijn met deze gevoelens en gedachten… en dat er meer mensen zich laten tegenhouden door hun eigen gedachten, angsten of gevoelens. En ik GUN het iedereen heel erg om JUIST die positieve FLOW te ervaren. Ik gun het JOU om vanuit je INNERLIJKE kracht te leven, te handelen en ervaren. En daarom besluit ik om het gewoon met jou TE DELEN!

Voel jij dat dit voor jou is. Dat jij wil luisteren naar die innerlijke stem. Dat je ernaar wil handelen. DAN MOEDIG IK JE AAN! GA HET DOEN!!!
Je mag dat gaan doen waarvoor je naar aarde gekomen bent. Jezelf niet langer klein houden, maar die innerlijke stem volgen. De verbinding aangaan met jezelf, je ziel. Dat doen wat jouw gelukkig maakt!
SHINE YOUR LIGHT BRIGHT!

Lukt het je niet alleen, dan weet je me te vinden! 😉

Vrolijke sprankels,
Henrike

PS: Ben je ondernemer in de eerste 4 jaar van je bedrijf, dan heb ik een mooi cadeau voor je! Je kan namelijk via de Magische Kracht in aanmerking komen voor een subsidie van € 1000,- voor een persoonlijk coachingstraject.
Persoonlijke groei en zakelijke groei gaan hand in hand. En die combi pas ik toe, met al veel mooie resultaten.
Meer zelfvertrouwen en lef, betere communicatie naar je klanten, weten dat jij je klanten echt iets te bieden hebt en de wens om echt voor je praktijk/bedrijf te gaan. Reageer dan op deze mail met JA IK WIL! 😉
Samen de wereld mooier maken! Yay!

Nogmaals sprankels,
Henrike Schotman 😉

www.demagischekracht.nl
06-39 83 83 52

Gepost op

Jij hebt keuze…

Misschien weet je het allang: je hebt altijd een keuze…

Ook al voelt ‘t alsof dit niet zo is. Ook als je het gevoel hebt  ‘het is nu eenmaal zo’ of ‘ik kan niet anders’.

Dan nog heb je de keus. En terwijl ik dit schrijf besef ik dat er in die keuzes ook keuzes zijn ;-)… (oooh, die oneindigheid van het universum….;-)  Ten eerste heb je de keuze om de situatie waarin je zit te veranderen.

Als je weet dat die baan écht niet bij je past, kun je ervoor kiezen om een andere baan te zoeken (of te creëren).

Als je niet gelukkig bent in je relatie, dan kun je met je partner bespreekbaar maken wat je graag wil veranderen of niets veranderen en ongelukkig blijven of een eind maken aan deze relatie.

Als jij niet de juiste balans hebt tussen werk en privé en tijd voor jezelf. Kun je kijken wat de mogelijkheden zijn om er een betere balans in te krijgen of het bij het oude laten.

Er zijn altijd mogelijkheden. Leven is leven en het is een stroom van de energie die doorgaat.

 

Door welke bril kijk jij?

Als je het gevoel hebt dat je helemaal niets kan veranderen, dat jouw situatie nooit kan veranderen. Dan kun je er nog altijd voor kiezen om jouw ervaring van deze situatie te veranderen.

Bekijk jij je situatie met een positieve bril of zie je jouw situatie met een ‘negatieve bril’.

Het is namelijk jouw kijk op de situatie die maakt of je het positief of negatief ervaart.

Als dingen niet gaan zoals jij graag zou willen, heb je de mogelijkheid om ‘het als slachtoffer’ te ervaren; ‘ik heb ook nooit geluk.’ Of ‘kijk, hem/haar/hen lukt het wel’ of ‘ik heb ook altijd pech.’ Of ‘als ik nu dit of dat had, dan….’

(en slachtoffer klinkt niet fijn en weet je, het voelt ook niet fijn, maar je begrijpt wel precies wat ik bedoel 😉 ).

Een andere manier is die situatie ‘als leerschool’ ervaren.

Edison, de uitvinder van de gloeilamp zei eens: ‘Ik heb niet gefaald, ik heb gewoon 10.000 manieren gevonden die NIET werkten. En door die allemaal te ontdekken, ontdekte ik OOK de manier die WEL werkt.’

Wat nu als hij het opgegeven had?!

Gelukkig voor ons deed hij dat niet en hebben we licht!!

Persoonlijk werkt het voor me, dat ik voel dat het universum het beste met me voor heeft. Dat ik erop mag vertrouwen dat er een les verscholen ligt, ondanks dat ik niet altijd weet waar die over gaat en het grotere geheel van de ervaring (nog) niet kan zien. Dat ik bijvoorbeeld meer op mezelf mag vertrouwen. Of dat ik (nog) meer buiten mijn comfortzone mag gaan. Dat ik nog meer in mijn kracht mag staan of beter mijn grenzen aan mag geven…. Of leren loslaten… of… en vul maar in.

Wat kies jij?

Want één ding is zeker, we krijgen allemaal situaties op ons pad, waar we niet (bewust) om vragen, maar die het leven ons wel geeft. Dat is echt voor iedereen hetzelfde! En dat gaat ook nooit veranderen. Want dat is nu eenmaal hoe het leven is.

Het enige wat je daaraan kan veranderen is HOE jij er tegenaan kijkt, HOE jij het ERVAART.

En als je die om kan draaien van ‘negatief’ naar ‘positief’, dan ervaar jij het leven alweer heel anders!! Dan wordt alles een stuk leuker, een stuk lichter en een stuk makkelijker.

Dan valt de last van je schouder en lijkt het of het leven je ineens toelacht. Er ontstaat dan ruimte. Dan kunnen de wonderen op je pad komen, omdat je ze dan ziet en wil zien.

Elke dag is nieuw. Elke dag heb jij een nieuwe kans om te ervaren hoe jij kiest. Elke dag heb jij de mogelijkheid je dag te veranderen en daarmee je toekomst.

Wat wil jij?

Blijf je vasthouden aan wat veilig voelt of kies jij voor de verandering, voor groei, voor geluk en om alles uit het leven te halen?!

En dat is wat ik je gun: GELUK, GELUKKIG ZIJN, GROEI, VERANDERING, ALLES UIT HET LEVEN HALEN, GENIETEN, OMARMEN, JEZELF ZIJN.

Wil je dat wel, maar weet je niet hoe, dan ben je van harte welkom bij mij in de praktijk.

Dan gaan we samen stappen zetten om dat alles wel te ervaren, bereiken, voelen en beleven. Want het is echt mogelijk!

Mail me (henrike@demagischekracht.nl) om een afspraak te maken!

 

Sprankels

Henrike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepost op

Wat kies jij? Angst of Vertrouwen…

Wat kies jij?? Angst of Vertrouwen?!

In mijn praktijk vraag ik het regelmatig aan mijn klanten rondom verschillende situaties: ‘waar kies je voor…?’
Kies je voor angst of voor vertrouwen?
Er komt dan vaak een diepe zucht. Een zucht die ruimte geeft in het lichaam. Een zucht die rust brengt en een fijn(er) gevoel.
Iedereen kan het, iedereen weet hoe het moet. Iedereen heeft vertrouwen in zich. Vertrouwen er laten zijn, het door je lichaam laten stromen.
Vertrouwen dat je wordt geholpen door het leven zelf, door God/ het Goddelijke, door de liefde, door de overvloed van het universum. Dat voelt fijn he?!

Er zijn namelijk verschillende manieren om op situaties te reageren… je kan reageren vanuit je angst of je kan reageren vanuit vertrouwen.

Angst houdt je klein, alert en scherp… en tegelijkertijd maakt het dat je je klein(er) voelt/maakt en durf je daardoor niet (zo goed) buiten je comfortzone te gaan. Want ‘wat als’.

Vertrouwen daarentegen voelt heel anders. Het voelt als rust, als mogelijkheden, als dat je door het leven zelf ondersteunt wordt.
Vertrouwen dat er dat mag gebeuren dat wat voor jouw hoogste goed het beste is. Dat het niet altijd gebeurd zoals jij (bewust) wenst, maar wel wat er mag ontstaan.

Vertrouwen dat je wordt geholpen door het leven zelf, door God/ het Goddelijke, door de liefde, door de overvloed van het universum. Vertrouwen dat er dat mag gebeuren dat wat voor jouw hoogste goed het beste is. Dat het niet altijd gebeurd zoals jij (bewust) wenst, maar wel wat er mag ontstaan. Dat jij je over kan geven aan het leven zelf en blij kan zijn met elke situatie. Vandaar kun je creëren. Mag je je overgeven aan de creatie. Mag je inspiratie ontvangen om stappen te nemen en te ontvangen.

Geven en ontvangen, die twee mogen in balans komen. Je hoeft niet alleen maar te geven… je hoeft niet alleen maar te ontvangen. Het leven vraagt je te bewegen op de impulsen van je ziel,  vanuit je binnenste. En laat het dan aan het universum over om voor je te zorgen op zijn unieke manier… alles op de perfecte tijd.

Als je iets wil veranderen, is dat iets wat binnenin je mag gebeuren. Voel maar het verschil tussen angst en vertrouwen. Je voelt de verandering binnenin je.  Het gebeurt in JOU, in jezelf. Daardoor verandert er wat er buiten je gebeurt! Verandering komt van binnenuit. En als je dan voor vertrouwen kiest, kies je voor ruimte, voor mogelijkheden, voor verrassingen.

Alles wat geen vertrouwen is, mag je loslaten. Jij mag ombuigen wat je graag anders wil. Waar komt het vandaan? en is het ook echt waar wat jij denkt (of is het alleen een gevoel)? Je mag oude overtuigingen, gedragingen, acties, gedachten die niet het mooiste in je naar boven halen loslaten.

Je mag van jezelf houden. Jezelf lief hebben. En erop vertrouwen dat het universum dit ook doet, meer dan jij je voor kan stellen!

Het leven brengt lessen op je pad en jij mag kiezen wat je ervan wil leren. Kies jij voor JOU, voor jouw ruimte, voor jouw geluk, om te luisteren naar jouw essentie, om echt JOUW leven te leven… of kies je ervoor om ‘klein’ te blijven, je aan te passen aan de ander, kies je ervoor je te blijven geven wat jij denkt dat die ander graag wil?

Er is geen goed en er is geen fout daarin. Jij mag kiezen. Ji j hebt de vrije wil te kiezen.

Durf alleen toe te laten dat het leven het beste met je voor heeft, dat het leven van het leven houdt en zichzelf graag wil ervaren. Je mag je ruimte innemen. Als je dat doet betekent niet dat je een ander aan de kant drukt of andermans ruimte inneemt… er is namelijk ruimte genoeg voor iedereen!

Je mag jezelf omarmen en mooi vinden. Er is er namelijk maar 1 zoals jij! Jij bent uniek. Uniek voor deze wereld, dat mag je omarmen, vieren, leven en uitdragen! Dat is de wens van het universum en van je binnenste, om jezelf te volle te ervaren… in volheid, in sprankels, in verbinding met jezelf en anderen en in verbinding met al wat is.

Ik gun het je van harte om jouw leven te leiden. Je eigen feestje te maken en jouw unieke pad te volgen. Het pad van de innerlijke vrijheid, het pad van je ziel, je hart. Het pad wat jouw gelukkig maakt. En als jij toe bent aan die volgende stap van jouw leven leiden, jouw ruimte innemen, dan ben je van harte welkom bij mij in de praktijk. Klik hier om naar ‘de reis van je hart’ te gaan <3

 

Sprankels Henrike

 

Gepost op

Van weten naar voelen

In mijn praktijk hoor ik het vaak, ’in mijn hoofd heb ik de oplossing al lang, ik WEET het allemaal wel, ik kan het allemaal wel beredeneren, maar ik VOEL HET NIET.’

‘En dat is wat ik graag wil, het ook VOELEN!’

Misschien herken jij het zelf ook wel : ‘Ik WEET het ‘allemaal’ wel, maar ik VOEL het niet.’ Of misschien voel je het juist wel heeeeel  goed, maar voel je iets wat je liever niet wil voelen 😉 en weet je niet hoe je dit kan veranderen. Gevoelens… wat een aparte dingen zijn het toch he?! Een ding is zeker: We hebben ze allemaal.

Voelen is iets wat met je lijf doet. En ‘leven vanuit je hart’ is toch meer leven vanuit je gevoel en dat wat je blij maakt, dan vanuit je hoofd.

Het lijkt een korte afstand van hoofd naar hart, maar toch lijkt je hoofd vaak een idee hoe het moet zijn of hoe je het zou moeten doen. En tja, je hoofd en hart zijn het nu eenmaal niet altijd eens met elkaar.

Voelen vraagt je om je open te stellen voor gevoelens… en ja, dat kan best eng zijn. Er is iets in je wat angst opgooit, om het maar niet aan te gaan. Het kan zijn dat je hoofd er regelmatig tussendoor tettert en je ‘even wil laten weten’ dat dit ‘misschien wel voor een ander zo’ is, maar niet voor jou… dat … ‘wat zal die of die er wel niet van zeggen/vinden/denken’…. ‘ben ik dat wel waard’… ‘mag ik dat wel’…. ‘Ja,maar…’ en ja, je hoofd kan je zo 1000 redenen opnoemen om iets niet te doen. Terwijl in je hart alle antwoorden liggen… en die fluisteringen mag je toelaten.

We leven in een tijd waarin we naar ons hart, naar het gevoel mogen zakken/ gaan zakken, of je wil of niet. Er kriebelt iets van binnen. Het gebeurt gewoon, mensen kunnen het steeds moeilijker wegdrukken. Je weet dat je meer in je hebt, meer uit het leven wil halen. Dat je meer jezelf wil zijn. Los van het getetter in je hoofd. Ergens diep van binnen (of misschien al wel gewoon heel erg aan de oppervlakte) weet jij gewoon dat jij JEZELF  wil zijn! Gewoon KNALLEN! LEVEN! GENIETEN!

‘Kies met je hart en niet met je hoofd,

Je hoofd is er om keuzes te leren begrijpen, je hart om ze te maken.’

In mijn vorige huis had ik deze tekst op de deur geschreven, zodat het me dagelijks zou herinneren dat ik steeds opnieuw vanuit mijn hart mocht kiezen, ook al begreep mijn hoofd er niets van.

En die tekst hielp me. Toen ik eenmaal keuzes leerde maken vanuit m’n gevoel, kon ik op een gegeven moment niet meer anders. Bij mij voelde het begin als een verlangen dat steeds sterker werd. Dat als ik het probeerde weg te drukken alleen maar meer onrust bracht, totdat ik er naar handelde.

Toen ik er eenmaal naar leerde luisteren, maar vooral naar ging leven, kwam er bij mij van binnen meer rust. (al snapte mijn omgeving mijn keuzes niet altijd hoor of was het er niet mee eens). En ook mijn hoofd stribbelde nog wel eens tegen; het was er niet altijd mee eens, of zorgde dat ik twijfelde. Toch luister(de) ik steeds meer en meer naar mijn hart, naar de verlangens van mijn Ziel, naar de antwoorden binnen in mij. En nu weet ik dat ‘gekke’of enge keuzes vaak tot mooie resultaten of bijzondere ervaringen leiden.

Ik kan en wil het dan ook iedereen aanraden om meer ‘te leven van je hart’. Omdat daar je ware geluk ligt. Het zit binnenin je. In je eigen sprankel, in dat wat jou jou maakt. Omdat ik weet wat het is en hoe het VOELT! en dat gun ik jou ook!

We zoeken het geluk vaak buiten ons, maar het zit allemaal in ons.

De ervaringen in de buitenwereld spiegelen alleen maar hoe we ons van binnen voelen.

En jij bent de enige die dat kan veranderen.

Ik wens het je toe dat jij het mooiste uit je leven haalt. Dat jij je dromen waar maakt. Dat je verbinding voelt met wie je bent. Dat jij je mooie kwaliteiten omarmt en deze aan jezelf en de wereld geeft.

Dat mensen zeggen ‘oooh, dat is echt iets voor …..’  en daar vul je vol trots je eigen naam in! Het maakt jou JOU!

Ik gun het je.

En ik gun het je ook dat als jij dit heel graag wil, maar niet durft of dat je niet weet hoe, maar dat je weet dat er meer in je zit… dat je dan contact met mij opneemt… want ik kan je verder helpen én ik vind het een cadeautje mensen ‘meer zichzelf’ te laten zijn!!

Het is mijn passie en missie om jou meer jezelf te laten zijn. Meer in je kracht en zelfvertrouwen te staan. Meer in jezelf te geloven… en dit dan ook ‘gewoon’ laten zien en zijn!!

Zo, dat is eruit!!! 😉

Het begint bij mij helemaal te stromen en tintelen in mijn lijf, omdat ik zo heerlijk vind welke processen ik met mensen mag doorlopen! Dat ze zulke mooie stappen nemen en zo groeien in wie ze zijn! Vaak valt het zelfs de omgeving op!

En dat gun ik jou ook!

Wil jij dit ook meld je dan hier aan voor een gratis kennismakingsgesprek! 

 

Ik zie je graag.

Sprankels,

Henrike

 

Gepost op

Je innerlijke roep

Voel jij (diep) binnenin je de roep van je Ziel? Of de roep van het universum die je vraagt om ‘je missie’ te leven, je passie te volgen?
Voel je het verlangen om meer Jezelf te zijn, om je uniekheid er gewoon te laten zijn, of misschien er wel krachtiger en stralender te laten zijn.
Voel je het verlangen om dat te doen waar jij blij van wordt in werk, relatie of voor jezelf?

Grote kans dat als jij deze innerlijke roep herkent, dat je een ‘lichtwerker’ bent. Je bent een ziel die ervoor gekozen heeft om ‘licht en liefde’ op deze aarde te brengen. Op een onbewust niveau doe je dat al, gewoon door op aarde te zijn. Maar bij velen van ons is het tijd geworden die innerlijke roep nog meer uit te dragen en nu ook echt in ‘de praktijk’ te brengen, om het handen en voeten te geven, te leven, te zijn.

En dat mag je op jouw eigen unieke manier doen. De een zal de drang voelen om een opleiding te doen of andere baan te zoeken, de ander merkt dat er ‘iets’ niet meer klopt en gaat ‘op zoek’ naar zichzelf, weer een ander voelt zich ineens aangetrokken tot Spiritualiteit of meer persoonlijke ontwikkeling, een ander wil weg… alles achter zich laten en opnieuw beginnen.

Je ziel zal je prikkelen, testen, uitdagen.
Soms weet je niet waarom je iets voelt, maar voelt het gewoon goed om er naar te luisteren.
Dit zijn allemaal fluisteringen van de ziel om je op de juiste weg te brengen, op jouw missie, op dat wat in je blauwdruk al vast ligt.
Je hebt een uniek set talenten mee gekregen die je in mag zetten… en je hebt iets in je waar jij super blij van wordt, wat je nooit verveelt. Dat is de perfecte combinatie om jouw missie te vinden, jouw passie te doen en aandacht te geven.

Het kan iets kleins zijn, het kan groot zijn.. het maakt niet uit. Je mag op weg gaan. Je mag stap voor stap ontdekken, doen en neerzetten.
Het universum vraagt je om niet klein te blijven, om je vooral niet terug te houden, maar om in volle kracht en overtuiging dat te doen waar jij blij van wordt!!

Want gelukkig zijn en dan dankbaar zijn voor wat je hebt, is de hoogste staat van Zijn! en daar mogen we met ons allen naar toe… met de hele aarde, het hele universum.

Ga je mee?
Ben jij er klaar voor om in je kracht te staan? Om je licht te verspreiden? Om de wereld mooier, liever, krachtiger te maken?
Als jij er klaar voor bent, neem dan contact met me op…. Want ik ben er klaar voor om jou naar die volgende fase te helpen… nog groter, nog lichter, nog liefdevoller… Dát omarmen en dan te ‘ankeren’ wat jij hier te doen hebt! <3 Ik steek mijn hand uit, jij mag hem vastpakken, dan gaan we samen vliegen! <3

Gepost op

Familie banden…. lust of last?

Familiebanden

Herken je dat je zegt of denkt, ‘ik begin precies op mijn vader of moeder te lijken’?
Herken je dat je vroeger zeker wist dat je het helemaal anders zou doen dan zij deden?
En wat is daar nog van over gebleven? Doe je het helemaal anders?
Ben je erachter gekomen dat zij het nog helemaal zo gek niet deden… of zitten hun overtuigingen zo in jou vast, dat het je eigenlijk niet lukt voor jezelf te kiezen. Dat je eigenlijk nog steeds die stem van je vader of moeder hoort en hen wil pleasen, dat je nog steeds op goedkeuring wacht of de liefde zoekt die je van hen misschien niet voldoende hebt gekregen.
Of heb jij als jong kind al verantwoordelijke gevoeld en gezorgd voor harmonie in huis en deed je er alles aan om dit te creëren.

Als kind ben je super loyaal naar je ouders. Je wil er als (jong) kind alles aan doen om geliefd te zijn, gezien en gehoord te worden. Je wringt je in allerlei bochten.
Want dat er niet van je gehouden wordt, dat is dodelijk.

Onbewust neem je van voor je conceptie, maar ook van voor je geboorte al allerlei zaken mee.
Je neemt onbewust emoties en andere ‘bagage’ over, zowel positieve als negatieve.
Want jij als ziel hebt namelijk een perfecte familie gevonden om jouw lessen te leren, om jouw zielspad te lopen. Je hebt precies die ouders uitgezocht die perfect zijn voor jou.

Maar hoe zit het met je eigen leven? Hoe sta jij er nu in? Ben jij losgekomen van die ‘onbewuste’laag of aan die stem van je vader of moeder en voel jij je vrij en leef jij je eigen leven?
Of voel je dat nog niet en zit jouw eigen sprankel nog diep van binnen of wacht hij al heel lang net onder de oppervlakte, klaar om door te breken.

Ik herken het ook in mijzelf.
Vroeger dacht ik ook dat ik mijn ouders gelukkig(er) kon maken. Zag ik ook wat zij eventueel konden veranderen om (nog) gelukkiger te zijn. Maar dat lukte mij niet.
Daarnaast zocht ik de bevestiging dat ik het goed deed als dochter, als mens, maar kreeg dat niet altijd.

Toen ik het eenmaal los kon laten en hun de vrijheid geven en de verantwoordelijkheid voor hun geluk….
En toen ik zelf de vrijheid nam te kiezen voor mijn eigen geluk, toen pas veranderde er iets.
Toen kon ik meer en meer mezelf zijn. Me steeds afvragen, doe ik dit voor hun of is dit wat IK wil?

Het vraagt eerlijkheid naar jezelf en naar hen.
Inmiddels weet ik dat ze trots op me zijn, juist omdat ik mijn eigen weg ben gegaan. Hoe anders die ook is dan zij voor ogen hadden.
En zij weten dat ik blij ben met hen als ouders, met de lessen die ik heb meegekregen, die ze me positief of ‘negatief’ hebben laten zien. En ja, het is heel fijn om die bevestiging te krijgen.
Maar ook als je weet dat je die nooit gaat krijgen, is er niets verloren. Je mag namelijk eerst jezelf bevestigen dat jij blij bent met wie je bent… dat jij durft te kiezen voor jezelf, dat jij naar je innerlijk wil luisteren, gewoon omdat dat is wie jij bent.
Dan ontstaat er ruimte om te groeien om verder te gaan. En in de praktijk gebeurt het vaak dat als jij besluit om iets los te laten, je de zielen van ouders en voorouders kan voelen, die dan ook verder kunnen. Zij wisten ook niet hoe hiermee om te gaan en jij als persoon nu mag jezelf en hen erbij helpen. Jij stopt dit bij jezelf en geeft het vervolgens ook niet door aan je (toekomstige) kinderen.

De mooie dingen vanuit je familie mag je meenemen, de zaken die je tegenhouden in je groei, de ‘bagage’ die je niet langer wil, mag je loslaten. Je mag helemaal jezelf zijn, jouw essentie voelen, ervaren en leven.

Is dit ook wat jij wil, ook al heb je het gevoel dat je dan een heel lange weg te gaan hebt, voel je dan welkom om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.
Want je mag je herinneren dat elke weg begint met die eerste kleine stap… en dat er geen beter moment is dan NU. <3 Sprankelende groet, Henrike

Gepost op

In verbinding

Als je eenmaal bezig bent met persoonlijke groei, spirituele ontwikkeling of bewustwording, dan hebben de meeste wel de ervaring van ‘verbonden zijn met jezelf’, je innerlijk vrij voelen. En dat is een heerlijk gevoel! Alles stroomt, alles lijkt vanzelf te gaan, je zit vol energie en bruist en sprankelt van binnenuit.

Toch komt het soms (of misschien wel vaak) voor dat je het idee hebt dat je helemaal niet meer verbonden bent met jezelf, met de bron, met de liefde in jezelf.
Je ziel komt naar aarde om hier een menselijke ervaring te hebben. En om die ervaring te hebben, word de ‘bewuste verbinding’ met die bron waar je vandaan komt, langzaam minder. Het is een afspraak die gemaakt is en het is nodig het gevoel te hebben niet verbonden te zijn, waardoor je op zoek gaat naar dat missende stukje in je leven. En dat is de verbinding met de liefde, met het goddelijke in jezelf. Veel mensen gaan dit krijgen, maar misschien niet iedereen.

Het kan voelen alsof je niet verbonden bent, maar als je je bedenkt dat jij ziel bent, dat er al meer van jou is dan wat in je lijf past, dan is het niet mogelijk om niet verbonden te zijn.

Jij bent je waarschijnlijk even niet bewust dat je verbonden bent of je zit niet zo in de flow als anders. Maar weet dat het niet bestaat dat je niet verbonden bent.

Toen ik dat ontdekte…. Oef wat bracht dat een rust.
Want je wil het gevoel van die verbinding graag ‘vasthouden’, voort laten duren. Maar ja, je kan nu eenmaal niet altijd op de top van de berg staan. Het leven heeft z’n in- en uitademing. Er is tijd om jezelf te voeden en tijd om te bloeien. En juist in de momenten dat het leven van je vraagt om naar binnen te kijken, voel je misschien niet altijd die verbinding. Als je je niet verbonden voelt,hoef niet extra je best te doen om je wel te verbinden, het is juist het moment om het los te laten, om jezelf te laten weten dat het oke is dat je je niet altijd verbonden voelt, maar dat je het wel bént!

Frustratie, boos worden op jezelf, jezelf naar beneden halen of verwensingen naar je eigen hoofd slingeren, het heeft allemaal geen zin. Het helpt je namelijk niet om die verbinding te maken, het brengt je er eerder verder vanaf.

Je bent perfect zoals je bent. En het mooie van alles is, je bent al verbonden met al wat is, met die oneindige bron van liefde, licht en geduld….én je BENT ook verbonden als het even niet zo voelt mooi mens!

 

Ps: Wil jij je ook (vaker) verbonden voelen of merk je dat het je zelf niet lukt om tot die verbinding te komen of ‘zit je vast’ in stukken waar je niet alleen uit komt en wil je gelukkiger zijn? Kom dan eens voor een kennismakingsgesprek, hierin gaan we kijken waar je tegenaan loopt, wat niet vanzelf gaat, wat je wensen zijn en wat ik daarin voor jou kan betekenen. Klik hier voor meer info.

 

 

Gepost op

Ik geloof in een nieuwe aarde

Ik geloof in een nieuwe aarde

Ik geloof in een nieuwe aarde,
Een aarde vol liefde.
Waarin verschillende meningen zijn wat ze zijn,
gewoon verschillende meningen.

Ik geloof in een nieuwe aarde, waarin mensen begrijpen dat verschillend zijn juist een prachtig ‘kleurenpalet’ oplevert….
Een zonnebloem zegt ook niet tegen de lavendel dat ‘zonnebloem zijn’ beter is. Nee, ze zijn prachtig, ieder op hun eigen manier.

Ik geloof in een nieuwe aarde waarin wij elkaar liefdevol omarmen.
Omdat we beseffen dat er allemaal uit dezelfde Bron komen, dat we van het Licht afstammen.. kinderen van God, kinderen van Liefde van het Leven.

Als kinderen van God Zelf mogen wij groeien om God Zelf te worden.
We mogen het Goddelijke in onszelf laten groeien en uitstijgen boven onze eigen verwachtingen, overtuigingen en dat wat ons klein houdt, zoals onze gedachten en onze angst.

We mogen zien dat we verschillend zijn en dat onze verschillen juist een aanvulling zijn op elkaar… Waardoor er een prachtig kleurenpalet aan mensen mag ontstaan.
Elkaar aanvullend in plaats van afwijzend.
Elkaar helpend in plaats van tegenstaan.
Elkaar omhoog helpen in plaats van elkaar klein houden.
Elkaar helpen groeien in plaats van onderdrukken.

Want wij zijn ÉÉN.
Samen creëren, samen scheppen de wereld, de planeet, het Universum dat we voor ons zien.
Vol Licht, vol Liefde, vol Vertrouwen!!

Gepost op

Let it go to let it in!

De wintermaanden vragen ons om naar binnen te gaan. Het is snel donker buiten en koud. Geen blaadjes meer aan de bomen. Een tijd voor zelfreflectie, een tijd om los te laten. Het einde van het jaar staat voor de deur en dat vind ik altijd een mooie tijd om terug te kijken en vooruit te blikken. Een vroegere vriend vertelde me dat hij op oudjaarsavond altijd terugkeek naar de hoogte en dieptepunten van het afgelopen jaar. En sindsdien doe ik dat ook, maar niet perse op oudjaarsavond, maar wel tegen het eind van het jaar.

Ieder persoon heeft zijn hoogtepunten, ieder persoon zijn dieptepunten. Het is nu eenmaal zo, het is de in- en uitademing van het leven, het hoort erbij. We mogen genieten van de hoogte punten en we mogen leren en groeien van de dieptepunten.  Het is makkelijk om mee te gaan in de waan van de dag, om maar door te blijven gaan. Maar daarmee raak je verder van jezelf af.

Het vraagt steeds opnieuw tijd en aandacht om dichtbij jezelf te blijven, om naar de stem van je hart te luisteren. Om je af te vragen: wat wil IK, wat vind IK belangrijk?! Dat vraagt stilte, rust en tijd. Het zijn juist deze momenten die beter blijven hangen.

Als je bekend bent met de numerologie, dan weet je dat dit jaar een 9 jaar is (2016 : 2 + 1 + 6=9) en 9 staat voor afronding, voltooiing.

Volgend jaar, 2017,  is het een ‘1’ jaar: en 1 staat voor ‘een nieuw begin’!

Dus dan is deze maand helemaal mooi om af te ronden,  om dat te voltooiien wat jij graag wil en los te laten wat in het nieuwe jaar niet meer past. Je begrijpt dat als je opruimt of loslaat er ruimte voor iets nieuws ontstaat. Ruimte voor nieuwe ideeën, ruimte om meer JeZelf te worden en Zijn, ruimte voor nieuwe ‘sprankeltjes’.

Het opruimen kan letterlijk van spulletjes opruimen en wegdoen tot het loslaten van emotionele bagage die niet meer dient. In beide gevallen ontstaat er ruimte voor iets nieuws.

Soms is die ‘lege’ ruimte eng, of komt eerst nog oud zeer boven wat aandacht vraagt. Maar ik kan je verzekeren dat dit nooit zo erg is als dat je denkt dat het is. De angst die je tegenhoudt, is vaak groter dan wat er daadwerkelijk zit. Ernaar kijken, het aandacht geven, maakt het lichter.

 Jij mag aan jezelf leren geven. Ruimte, tijd, aandacht. Als je dit aan jezelf geeft, kun je namelijk vanuit je overvloed aan anderen geven. Dan kun je vanuit je overvloed je sprankeltjes en licht de wereld instralen. Je bent een prachtig mens en op jouw unieke manier bezig, erken het en wees er trots op!

Doe je mee? Pak je mijn hand, laten we samen los en stappen we stralend en sprankelend het nieuwe jaar in!! 

Je kan letterlijk meedoen tijdens de workshop ‘Let it go to let it in’ op woensdagavond 21/12/’16. Klik hier voor meer info.

 

Gepost op

Ik geef een feestje… en jij kan erbij zijn!

Het is al bijna weer een maand geleden dat ik vertelde dat mijn wens uit gaat komen en dat ik mijn eerste set spirituele inzichtkaarten ga uitgeven. De drukker vroeg een minimale bestelling  van 25 setjes en daarom startte ik een voorverkoop om te kijken hoe gewild de kaarten zouden zijn. Nou, binnen 24 uur waren de eerste 25 allang verkocht en ik was er ontroert van. Mijn kaarten mogen en kunnen anderen gaan helpen, ze gaan letterlijk de wereld in!

Want niet alleen werden de eerste 25 al heel snel verkocht, ook kwam er direct al een bestelling uit Australië. Wel via een bekende, maar toch. Mijn kaarten gaan internationaal! Gevolgd door vele bestellingen van bekenden en vreemden zowel in Nederland als België. Super gaaf vind ik dat, dat ik in zo’n korte tijd al zoveel mensen mag helpen met mijn kaarten. Het is een mooie bevestiging dat er vraag naar is, dat mensen behoefte hebben aan inzicht, aan boodschappen, aan spirituele gedachten en aan kleur!! Want kleurrijk dat zijn ze!

Twee weken terug was het zover, ons voorbereidende werk zat erop. Tot het laatste moment hebben we aangepast, bijgesteld, veranderd… alles voor het mooiste en beste resultaat. Een resultaat om trots op te zijn, een resultaat om jou en mezelf blij mee te maken.

Vanaf toen mocht(en) ik/wij het loslaten… de drukker zou het overnemen.

En morgen is het dan eindelijk zover en ga ik naar de drukker om ze op te halen. Ik ben benieuwd en vind het spannend hoe ze er nu in het echt uit gaan zien. Ik weet het morgen. En misschien ben jij ook erg benieuwd. En eigenlijk wil ik jou ook niet langer in spanning houden.

Daarom is er donderdagavond 24 november om 19.30 uur de lancering!

Deze vindt plaats in het Rode Kruisgebouw, Rembrandtplein 21 in Nijverdal

Je bent van harte welkom.

Als je een exemplaar besteld hebt, krijg je deze die avond.

Natuurlijk heb ik er (stiekem) wat extra besteld, zodat, als je ze nog niet besteld hebt, ze nu alsnog kan kopen en omdat ik hoop dat er veel vraag naar komt. 😉

Heb je zin om er donderdagavond bij te zijn? meld je dan even aan, door op deze mail te reageren.

En ik beloof dat ik de volgende keer weer een blog schrijf met een ander onderwerp dan ‘mezelf’!!

 

Lieve groet Henrike