Alles wil gezien, gehoord, erkend worden

Alles wil gezien, gehoord, erkend worden

Weet je dat AL je delen graag gezien, gehoord en erkent willen worden? Dat leerde ik in de opleiding ‘Opstellingen’.
Ook de delen die jij niet zo leuk vindt van jezelf.
Ook de delen die jij het liefst weg wil drukken, de rug toe wil keren, er niet wil laten zijn. Ook de delen waarvan jij zo hard je best doet om ze er niet te laten zijn.

Ze blijven keer op keer terugkomen. Hoe hard je ook wenst, probeert of vecht ze weg te poetsen. Soms zijn ze er zacht fluisterend, soms zelfs gillend en krijsend om aandacht, als een klein kind. Je voelt het van binnen… het stroomt niet, het voelt niet fijn… de twijfel, de stemmen in je hoofd blijven aandacht vragen.

En dat is precies wat het doet, het vraagt om aandacht. Hoe verder je het weg duwt, hoe meer je probeert het te negeren, hoe meer je ertegen vecht, hoe meer energie het kost. En hoe harder het gaat gillen om aandacht.

Regelmatig komt het voor dat iemand energie (emoties, verantwoordelijkheden, wensen) draagt van een ander. (On)bewust heb je dat overgenomen van iemand uit je  familiesysteem.

Het vraagt om gezien te worden. Je eigen delen vragen om zachtheid, liefde en vertrouwen. Het vraagt dat je het volledig erkent, aanvaart en als je dat doet, ‘lost het als het ware op’. Vanuit het familiesysteem mag het teruggeven worden daar waar het hoort, zodat zij met hun ‘pakketje’ verder kunnen en jij met het jouwe.

Je mag aan jezelf toegeven dat je misschien niet helemaal perfect bent. Maar dat alles wat jij bent onderdeel is van JOU.
Als je juist dat deel van jezelf omarmt, stopt met vechten en het er laat zijn, voel je meer zachtheid. De strijd kost energie, het omarmen brengt rust.

Zo hou je energie over om je te richten op alles wat je wel leuk vindt aan jezelf. Stroomt de energie naar de positieve kant en kan je dat vergroten. Dat is wat je ziel wil, die wil stromen, zijn, ervaren.

Wist je dat onder de laag die je niet leuk vindt aan jezelf (of aan een ander) een verlangen zit?
En als je dat verlangen voor jezelf kan achterhalen, heeft het minder leuke deel dus een functie.
Het is niet de bedoeling dat het je tegenhoudt in dat wat jij het liefst wil.
Maar het kan er wel voor zorgen dat het je keer op keer afvraagt om eerlijk naar jezelf te zijn, dichtbij jezelf te blijven, om te voelen of je de goede richting opgaat.

Zo maak je telkens weer een stap naar meer jezelf zijn.

 

Merk jij ook dat jij niet helemaal jezelf bent, maar dit wel wenst. Voel je onrust, bepaalde zwaarte, vermoeid, en houdt dit je tegen. Het kan zijn dat er iets is wat graag gezien wil worden.

Voel je dan welkom om een afspraak te maken. Dit kan 1 op 1 of in groep.