Werken in Zimbabwe

Whoop whoop - Groot nieuws!!

Deze zomer ga ik 3 – 4 weken vrijwilligerswerk doen in Zimbabwe!!

Het is alweer 18 jaar geleden dat ik een aantal maanden in Zimbabwe als vrijwilliger heb gewerkt voor het project Young Africa. Het is altijd een droom gebleven om weer terug te gaan.

En dat gebeurt dit jaar.

Het valt weer op z'n plek

Een aantal maanden geleden nam ik contact op met Dorien Beurskens – oprichtster van het project. Zij en haar man Raj zijn in 2001 gestart met hun droom, om jongeren in Afrika een vak te leren. Omdat de werkeloosheid in Zuidelijk Afrika zo hoog is, geloven zij dat hoe meer jongeren goede scholing krijgen en een vak leren, hoe meer de jeugd kans maakt op een goede toekomst.

Al langer had ik de wens om terug te gaan… maar het is lange tijd bij wensen gebleven. Totdat ik ineens door meerdere situaties ‘de kans’ zag en het ‘ineens’ haalbaar leek. 

Toen ik Dorien de vraag stelde of zij iemand kon gebruiken, vertelde ze dat het hun wens was om met diverse teams aan de slag te gaan met teambuilding en persoonlijke groei en leiderschap. Ze stond op het programma voor 2023 en ze hadden nog geen idee hoe dit aan te bieden aan de teams…. en toen kwam mijn mail 😉 ‘Het valt weer allemaal op z’n plek! zei ze’ Het onroerde me gewoon toen ze dat vertelde.

Alle skills die ik tijdens coaching en counseling gebruik als mijn skills als teamcoach en organisatieopsteller komen van pas.
Samen met iemand van Young Africa Zimbabwe zal ik een teambuildingstraining opzetten en verzorgen. We zullen deze in de diverse teams geven en uitproberen. Zij kunnen deze training later bij alle projecten in Afrika in kunnen zetten, dan blijft het niet bij een éénmalige actie van mij, maar uiteindelijk een bijdrage aan alle projecten van Young Africa. 

In de komende maanden ga ik me verdiepen in diverse culturen, omdat er binnen Young Africa met diverse culturen wordt samengewerkt.
Hoe kunnen deze mensen nog beter samenwerken. Elkaar leren aanspreken. Persoonlijk groeien.

Ik denk dat ik net zoveel van hen leer als zij van mij… en dat kan ik dan weer mooi meenemen in mijn werk hier!

Wordt je enthousiast en wil je me sponsoren? Dat kan!

Door één of meerdere setjes armbandjes te kopen sponsor je mij!

LOVE - HARMONY - HAPPINESS - set van 3 armbandjes € 9,95
LOVE DUO HART - set van 2 armbandjes (1 rood & 1 zwart)€ 7,50
Colourful HART - set van 3 armbandjes (blauw, roze, groen) € 9,95
WHITE hart - set van 3 armbandjes € 9,95
LOVE DUO STAR - set van 2 armbandjes (1 rood & 1 zwart) € 7,50
Colourful STAR - set van 3 armbandjes (blauw, roze, groen) € 9,95

Hieronder kun je je bestelling invullen.