Gepost op

Wat kies jij? Angst of Vertrouwen…

Wat kies jij?? Angst of Vertrouwen?!

In mijn praktijk vraag ik het regelmatig aan mijn klanten rondom verschillende situaties: ‘waar kies je voor…?’
Kies je voor angst of voor vertrouwen?
Er komt dan vaak een diepe zucht. Een zucht die ruimte geeft in het lichaam. Een zucht die rust brengt en een fijn(er) gevoel.
Iedereen kan het, iedereen weet hoe het moet. Iedereen heeft vertrouwen in zich. Vertrouwen er laten zijn, het door je lichaam laten stromen.
Vertrouwen dat je wordt geholpen door het leven zelf, door God/ het Goddelijke, door de liefde, door de overvloed van het universum. Dat voelt fijn he?!

Er zijn namelijk verschillende manieren om op situaties te reageren… je kan reageren vanuit je angst of je kan reageren vanuit vertrouwen.

Angst houdt je klein, alert en scherp… en tegelijkertijd maakt het dat je je klein(er) voelt/maakt en durf je daardoor niet (zo goed) buiten je comfortzone te gaan. Want ‘wat als’.

Vertrouwen daarentegen voelt heel anders. Het voelt als rust, als mogelijkheden, als dat je door het leven zelf ondersteunt wordt.
Vertrouwen dat er dat mag gebeuren dat wat voor jouw hoogste goed het beste is. Dat het niet altijd gebeurd zoals jij (bewust) wenst, maar wel wat er mag ontstaan.

Vertrouwen dat je wordt geholpen door het leven zelf, door God/ het Goddelijke, door de liefde, door de overvloed van het universum. Vertrouwen dat er dat mag gebeuren dat wat voor jouw hoogste goed het beste is. Dat het niet altijd gebeurd zoals jij (bewust) wenst, maar wel wat er mag ontstaan. Dat jij je over kan geven aan het leven zelf en blij kan zijn met elke situatie. Vandaar kun je creëren. Mag je je overgeven aan de creatie. Mag je inspiratie ontvangen om stappen te nemen en te ontvangen.

Geven en ontvangen, die twee mogen in balans komen. Je hoeft niet alleen maar te geven… je hoeft niet alleen maar te ontvangen. Het leven vraagt je te bewegen op de impulsen van je ziel,  vanuit je binnenste. En laat het dan aan het universum over om voor je te zorgen op zijn unieke manier… alles op de perfecte tijd.

Als je iets wil veranderen, is dat iets wat binnenin je mag gebeuren. Voel maar het verschil tussen angst en vertrouwen. Je voelt de verandering binnenin je.  Het gebeurt in JOU, in jezelf. Daardoor verandert er wat er buiten je gebeurt! Verandering komt van binnenuit. En als je dan voor vertrouwen kiest, kies je voor ruimte, voor mogelijkheden, voor verrassingen.

Alles wat geen vertrouwen is, mag je loslaten. Jij mag ombuigen wat je graag anders wil. Waar komt het vandaan? en is het ook echt waar wat jij denkt (of is het alleen een gevoel)? Je mag oude overtuigingen, gedragingen, acties, gedachten die niet het mooiste in je naar boven halen loslaten.

Je mag van jezelf houden. Jezelf lief hebben. En erop vertrouwen dat het universum dit ook doet, meer dan jij je voor kan stellen!

Het leven brengt lessen op je pad en jij mag kiezen wat je ervan wil leren. Kies jij voor JOU, voor jouw ruimte, voor jouw geluk, om te luisteren naar jouw essentie, om echt JOUW leven te leven… of kies je ervoor om ‘klein’ te blijven, je aan te passen aan de ander, kies je ervoor je te blijven geven wat jij denkt dat die ander graag wil?

Er is geen goed en er is geen fout daarin. Jij mag kiezen. Ji j hebt de vrije wil te kiezen.

Durf alleen toe te laten dat het leven het beste met je voor heeft, dat het leven van het leven houdt en zichzelf graag wil ervaren. Je mag je ruimte innemen. Als je dat doet betekent niet dat je een ander aan de kant drukt of andermans ruimte inneemt… er is namelijk ruimte genoeg voor iedereen!

Je mag jezelf omarmen en mooi vinden. Er is er namelijk maar 1 zoals jij! Jij bent uniek. Uniek voor deze wereld, dat mag je omarmen, vieren, leven en uitdragen! Dat is de wens van het universum en van je binnenste, om jezelf te volle te ervaren… in volheid, in sprankels, in verbinding met jezelf en anderen en in verbinding met al wat is.

Ik gun het je van harte om jouw leven te leiden. Je eigen feestje te maken en jouw unieke pad te volgen. Het pad van de innerlijke vrijheid, het pad van je ziel, je hart. Het pad wat jouw gelukkig maakt. En als jij toe bent aan die volgende stap van jouw leven leiden, jouw ruimte innemen, dan ben je van harte welkom bij mij in de praktijk. Klik hier om naar ‘de reis van je hart’ te gaan <3

 

Sprankels Henrike

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.