Gepost op

Pijn, Passie & Verandering

Pijn, Passie & Verandering

Kortgeleden was ik bij een seminar en daar werd me duidelijk hoe lastig mensen het vinden om te veranderen.
Mensen veranderen alleen vanuit Passie of vanuit Pijn.
Vanuit een diepe drang om die passie te volgen… of vanuit Pijn, omdat het echt niet meer anders kan!
En dan nog veranderen de meeste van ons maar een klein beetje per keer, net genoeg zodat er geen pijn meer is. En als er dan weer pijn komt, dan veranderen we weer wat.

Er zijn maar weinig mensen die het roer helemaal omgooien.
Die droom is er misschien wel om het helemaal anders te doen, maar er zijn zo vaak beren op de weg.
Tijdens mijn ‘reisjaren’, waarin ik de wereld overtrok en af en toe in Nederland kwam, ben ik tot de ontdekking gekomen dat mensen die echt iets willen wel 1000 manieren verzinnen om iets te doen. Terwijl mensen die hun droom niet graag genoeg willen verwezenlijken, maar 1 reden hebben (en er wel 1000 kunnen verzinnen) om iets niet te doen!

Pijn of passie…
Voor mijn gevoel begint het bij de meesten bij pijn. Bij mij in ieder geval wel.
Je voelt je ongelukkig, je zit vast, voelt je niet op je plek, je weet dat het beter/anders kan.
Vanuit de pijn komt de eerste verandering, je maakt je eerste stappen. En als je die stap eenmaal genomen hebt, weet je dat het kan en ga je meer en meer luisteren naar je passie. Dat wat van binnenuit komt… vanuit je gevoel, je hart, je ziel.
Totdat je dat doet wat je met hart en ziel doet!

Het leven is een leerschool…. ik zeg niet dat je nooit meer pijn zal voelen/ervaren als je vanuit je hart leeft. Maar je kan pijn dan anders inzetten en het zien als een goede graadmeter om te leren van een situatie. Om de pijn te omarmen en te kijken wat de pijn je wil zeggen. Wat mag er veranderen, wat mag je loslaten, wat mag je helen?
De pijn is eigenlijk niets anders dan een lage frequentie van passie. Passie de verkeerde kant op. Want als je hem omdraait, het tegenovergestelde doet, voel je passie.
Heb je het gevoel dat je vastzit (= pijnlijk), dan wil je het liefst vrijheid!
Ben je opgeblust – burn out…. Wat kan er dan voor zorgen dat je een ‘burn – in’ krijgt? Dat je passie vlam weer gaat branden?
Als je telkens over je grenzen gaat (pijn), dan kan het zijn dat je graag NEE wil leren zeggen zonder je schuldig te voelen; of dat anderen ook eens voor jou klaar staan op de manier die jij doet, of dat je gezien en erkend wordt in hoeveel je geeft.

De oplossing is simpel en tegelijkertijd misschien moeilijk. Pijn mag een raadgever zijn om de andere kant op te gaan… in de richting van je passie! En weet tegelijkertijd dat je een ‘menselijke ervaring’ hebt, de mens die het lastig vindt om te veranderen. Die meestal 2 stappen vooruit en 1 stap terug doet. Een mens die vanuit zijn eigen overtuigingen kijkt en ervaart. Die zichzelf vaak kleiner houdt dan hij is. Een mens die mag leren lief te zijn voor zichzelf en steeds meer te leren luisteren naar zijn hart.

Het Universum is er om je te ondersteunen, om te voorzien in dat wat je uitzendt! Zie de wereld als een spiegel, om te kijken of je op de goede weg bent! Zijn de dingen die op je pad komen, dat wat jij wenst? Of mag je dan nog bijstellen?

Ik wens jou keuzes vanuit passies!
Het lef om die keuzes te volgen en de moed om buiten de gebaande paden te gaan!
Met een hart brandend van passie en liefde voor jezelf! heart-emoticon
Want jij bent uniek, op jouw persoonlijke pad! Jij kan het doen. Jij kan leven zoals jij dat wil!
Ga ervoor!!

En heb je hulp nodig om van pijn naar passie te gaan?
Om buiten de gebaande paden te lopen?
Om naar de stem van je hart te luisteren?
Om overtuigingen los te laten?
Maak dan eens vrijblijvend een afspraak voor een inspiratie sessie… dan kunnen we eens kijken wat JIJ echt wil… en hoe je daar kan komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.