Gepost op

Maart roert zijn staart

Een bekend gezegde, maart roert zijn staart.
Het weer in maart kan nog wel wat grillig zijn. Mooie dagen kunnen zich afwisselen met regen, hagel en soms nog sneeuw. Onvoorspelbaar gedrag laat het zien….

Als ik het naast de ontdekkingstocht van het leven leg, zijn hier veel overeenkomsten. Soms gaat alles heel makkelijk en lijkt de zon te schijnen! Het leven gaat over rozen… Je ziet de wereld als kleurrijk en je voelt je fijn.
Andere perioden dan wil het helemaal niet, en voelt het alsof de wereld donker is. Er komt weinig van je hand, het zit niet mee.

Zo gaat het ook met de cycli van het leven. Alles is veranderlijk, niets is blijvend.
Soms misschien lastig en moeilijk en tegelijkertijd geeft dit ook mogelijkheden. Als je zelf in een lastige situatie zit, laten we zeggen midden in een storm, is het misschien niet fijn. Maar geen enkele storm is blijvend. De storm daagt je uit, je mag leren dansen in de storm!
Er een les uit leren, door de situatie positief om te draaien.
Want in roerige tijden komen mensen vaak dichterbij elkaar, ontstaan er nieuwe contacten, je leert jezelf een stuk beter kennen; Je wordt je bewust van je eigen kracht, doorzettingsvermogen, van de liefde en zorgzaamheid van de mensen om je heen.

Roerige tijden betekent tijd voor verandering, je mag loslaten, de wind erdoor, opruimen, verschonen. De wereld is aan het veranderen en veel mensen mogen nog oude overtuigingen, energieën, gedachten, angsten e.d. loslaten. Om vervolgens plaats te maken voor het nieuwe.

Je kunt je bang maken voor de toekomst, voor alles wat mogelijk gaat gebeuren. Daarmee verlies je het NU uit het oog en voel je alleen maar angst. Je hebt geen oog voor het moois om je heen, terwijl misschien juist nu de zon schijnt, de eerste krokusjes weer gaan groeien… de eerste lammetjes weer worden geboren.
Elke dag is nieuw en elke dag krijg je opnieuw de kans er iets van te maken.
En als je dat beseft en je probeert in het moment te blijven dan lijkt alles heel anders.

Door bewust te genieten van kleine momenten, breng je wat meer rust. Even alle aandacht voor- en bij jezelf.
‘Lief zijn voor jezelf’ noem ik dat.
Jezelf een schouderklopje geven, en aanmoedigen dat je goed bezig bent. Even terug kijken naar de stappen of stapjes die je gezet hebt. Trots zijn op de persoon die je bent.
Kijk maar naar de mooie momenten in de roerige tijden! En vertrouwen er maar op dat jij roerige tijden ook weer doorkomt! Dansend, levend, genietend!!!

Henrike Schotman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.