Gepost op

Jij hebt keuze…

Misschien weet je het allang: je hebt altijd een keuze…

Ook al voelt ‘t alsof dit niet zo is. Ook als je het gevoel hebt  ‘het is nu eenmaal zo’ of ‘ik kan niet anders’.

Dan nog heb je de keus. En terwijl ik dit schrijf besef ik dat er in die keuzes ook keuzes zijn ;-)… (oooh, die oneindigheid van het universum….;-)  Ten eerste heb je de keuze om de situatie waarin je zit te veranderen.

Als je weet dat die baan écht niet bij je past, kun je ervoor kiezen om een andere baan te zoeken (of te creëren).

Als je niet gelukkig bent in je relatie, dan kun je met je partner bespreekbaar maken wat je graag wil veranderen of niets veranderen en ongelukkig blijven of een eind maken aan deze relatie.

Als jij niet de juiste balans hebt tussen werk en privé en tijd voor jezelf. Kun je kijken wat de mogelijkheden zijn om er een betere balans in te krijgen of het bij het oude laten.

Er zijn altijd mogelijkheden. Leven is leven en het is een stroom van de energie die doorgaat.

 

Door welke bril kijk jij?

Als je het gevoel hebt dat je helemaal niets kan veranderen, dat jouw situatie nooit kan veranderen. Dan kun je er nog altijd voor kiezen om jouw ervaring van deze situatie te veranderen.

Bekijk jij je situatie met een positieve bril of zie je jouw situatie met een ‘negatieve bril’.

Het is namelijk jouw kijk op de situatie die maakt of je het positief of negatief ervaart.

Als dingen niet gaan zoals jij graag zou willen, heb je de mogelijkheid om ‘het als slachtoffer’ te ervaren; ‘ik heb ook nooit geluk.’ Of ‘kijk, hem/haar/hen lukt het wel’ of ‘ik heb ook altijd pech.’ Of ‘als ik nu dit of dat had, dan….’

(en slachtoffer klinkt niet fijn en weet je, het voelt ook niet fijn, maar je begrijpt wel precies wat ik bedoel 😉 ).

Een andere manier is die situatie ‘als leerschool’ ervaren.

Edison, de uitvinder van de gloeilamp zei eens: ‘Ik heb niet gefaald, ik heb gewoon 10.000 manieren gevonden die NIET werkten. En door die allemaal te ontdekken, ontdekte ik OOK de manier die WEL werkt.’

Wat nu als hij het opgegeven had?!

Gelukkig voor ons deed hij dat niet en hebben we licht!!

Persoonlijk werkt het voor me, dat ik voel dat het universum het beste met me voor heeft. Dat ik erop mag vertrouwen dat er een les verscholen ligt, ondanks dat ik niet altijd weet waar die over gaat en het grotere geheel van de ervaring (nog) niet kan zien. Dat ik bijvoorbeeld meer op mezelf mag vertrouwen. Of dat ik (nog) meer buiten mijn comfortzone mag gaan. Dat ik nog meer in mijn kracht mag staan of beter mijn grenzen aan mag geven…. Of leren loslaten… of… en vul maar in.

Wat kies jij?

Want één ding is zeker, we krijgen allemaal situaties op ons pad, waar we niet (bewust) om vragen, maar die het leven ons wel geeft. Dat is echt voor iedereen hetzelfde! En dat gaat ook nooit veranderen. Want dat is nu eenmaal hoe het leven is.

Het enige wat je daaraan kan veranderen is HOE jij er tegenaan kijkt, HOE jij het ERVAART.

En als je die om kan draaien van ‘negatief’ naar ‘positief’, dan ervaar jij het leven alweer heel anders!! Dan wordt alles een stuk leuker, een stuk lichter en een stuk makkelijker.

Dan valt de last van je schouder en lijkt het of het leven je ineens toelacht. Er ontstaat dan ruimte. Dan kunnen de wonderen op je pad komen, omdat je ze dan ziet en wil zien.

Elke dag is nieuw. Elke dag heb jij een nieuwe kans om te ervaren hoe jij kiest. Elke dag heb jij de mogelijkheid je dag te veranderen en daarmee je toekomst.

Wat wil jij?

Blijf je vasthouden aan wat veilig voelt of kies jij voor de verandering, voor groei, voor geluk en om alles uit het leven te halen?!

En dat is wat ik je gun: GELUK, GELUKKIG ZIJN, GROEI, VERANDERING, ALLES UIT HET LEVEN HALEN, GENIETEN, OMARMEN, JEZELF ZIJN.

Wil je dat wel, maar weet je niet hoe, dan ben je van harte welkom bij mij in de praktijk.

Dan gaan we samen stappen zetten om dat alles wel te ervaren, bereiken, voelen en beleven. Want het is echt mogelijk!

Mail me (henrike@demagischekracht.nl) om een afspraak te maken!

 

Sprankels

Henrike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.