Gepost op

In verbinding

Als je eenmaal bezig bent met persoonlijke groei, spirituele ontwikkeling of bewustwording, dan hebben de meeste wel de ervaring van ‘verbonden zijn met jezelf’, je innerlijk vrij voelen. En dat is een heerlijk gevoel! Alles stroomt, alles lijkt vanzelf te gaan, je zit vol energie en bruist en sprankelt van binnenuit.

Toch komt het soms (of misschien wel vaak) voor dat je het idee hebt dat je helemaal niet meer verbonden bent met jezelf, met de bron, met de liefde in jezelf.
Je ziel komt naar aarde om hier een menselijke ervaring te hebben. En om die ervaring te hebben, word de ‘bewuste verbinding’ met die bron waar je vandaan komt, langzaam minder. Het is een afspraak die gemaakt is en het is nodig het gevoel te hebben niet verbonden te zijn, waardoor je op zoek gaat naar dat missende stukje in je leven. En dat is de verbinding met de liefde, met het goddelijke in jezelf. Veel mensen gaan dit krijgen, maar misschien niet iedereen.

Het kan voelen alsof je niet verbonden bent, maar als je je bedenkt dat jij ziel bent, dat er al meer van jou is dan wat in je lijf past, dan is het niet mogelijk om niet verbonden te zijn.

Jij bent je waarschijnlijk even niet bewust dat je verbonden bent of je zit niet zo in de flow als anders. Maar weet dat het niet bestaat dat je niet verbonden bent.

Toen ik dat ontdekte…. Oef wat bracht dat een rust.
Want je wil het gevoel van die verbinding graag ‘vasthouden’, voort laten duren. Maar ja, je kan nu eenmaal niet altijd op de top van de berg staan. Het leven heeft z’n in- en uitademing. Er is tijd om jezelf te voeden en tijd om te bloeien. En juist in de momenten dat het leven van je vraagt om naar binnen te kijken, voel je misschien niet altijd die verbinding. Als je je niet verbonden voelt,hoef niet extra je best te doen om je wel te verbinden, het is juist het moment om het los te laten, om jezelf te laten weten dat het oke is dat je je niet altijd verbonden voelt, maar dat je het wel bént!

Frustratie, boos worden op jezelf, jezelf naar beneden halen of verwensingen naar je eigen hoofd slingeren, het heeft allemaal geen zin. Het helpt je namelijk niet om die verbinding te maken, het brengt je er eerder verder vanaf.

Je bent perfect zoals je bent. En het mooie van alles is, je bent al verbonden met al wat is, met die oneindige bron van liefde, licht en geduld….én je BENT ook verbonden als het even niet zo voelt mooi mens!

 

Ps: Wil jij je ook (vaker) verbonden voelen of merk je dat het je zelf niet lukt om tot die verbinding te komen of ‘zit je vast’ in stukken waar je niet alleen uit komt en wil je gelukkiger zijn? Kom dan eens voor een kennismakingsgesprek, hierin gaan we kijken waar je tegenaan loopt, wat niet vanzelf gaat, wat je wensen zijn en wat ik daarin voor jou kan betekenen. Klik hier voor meer info.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.