In je kracht staan.... zo irritant

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2018!!! In je kracht’ staan was een van de meest irritante spreuken van afgelopen jaar heb ik gehoord. Een uitspraak die ik zelf regelmatig gebruik. En ik voelde me dan ook even aangesproken, omdat het voor mij goed voelt het te gebruiken. De ergernis van de ander zat het in het deel dat het altijd gaat over het mooiste uit jezelf halen, het beste leven leiden dat er is, dat het leven maakbaar lijkt enz… en dat dat niet altijd op waarheid gebaseerd is. Dat alles mogelijk is en dat veel mensen alleen maar het mooie laten zien. Begrijp me niet verkeerd, ik wil ook het beste uit mijn leven halen… en ik begeleid mensen het beste uit zichzelf te halen. Om buiten de lijntjes te kleuren. Om dromen uit te laten komen. Maar dat in je kracht staan alleen betekent dat alles maakbaar is, dat weet ik dat dat niet zo is. Iedereen maakt in z’n leven situaties mee die die liever niet meemaakt, dat geldt voor mij net zo goed als velen met mij. Iedereen kent ups en downs. Iedereen kent momenten (uren, dagen, weken of langer) dat íe het liefst met z’n hoofd onder de deken kruipt omdat het leven oneerlijk, pijnlijk, hard of moeilijk is. De een lijkt er doorheen te fluiten, terwijl de ander het ene drama naar het andere aantrekt. Voor mij betekent in je kracht staan, dat je dat wat op je pad komt, durft aan te kijken. Daar de best mogelijke weg in vindt. Dat je jezelf de ruimte geven jezelf te zijn. Steeds blijven ontwikkelen en luisteren naar het fluisteren van je hart. Leren omgaan en accepteren van de zaken die je niet in de hand hebt, maar er toch voor kiezen er het beste van te maken. Kracht vind je vaak juist in moeilijke momenten, dan besef je hoe weerbaar en veerkrachtig je bent. Dat je misschien wel sterker bent dan je dacht. In je kracht staan betekent ‘nee’ durven zeggen en lief zijn voor jezelf. In je kracht staan betekent gevoelens en emoties accepteren en er laten zijn (al wil je dat soms niet en druk je ze het liefst weg). In je kracht staan betekent ook dat jij soms een weg bewandelt die ‘niet gewoon’ is, die niet doorsnee is, maar waarvan jij weet dat het klopt. In je kracht staan betekent voor mij ook buiten de gebaande paden gaan, andere opties, inzichten en mogelijkheden durven bekijken en uitproberen. Om gewoon lekker jezelf te zijn! Je hebt misschien niet altijd de keus hoe je leven gaat. Maar je hebt wel altijd de keus hoe jij erin staat en met de situatie omgaat. En dat is voor mij ‘in je kracht staan’ <3 Zo, dat is eruit! Dat wilde ik even met je delen! hahahaha <3 Ik gun het jou ook om in je kracht te staan. Om de weg van je hart te bewandelen, te ontdekken en creëren wat voor jou belangrijk is. En om gelukkig te zijn met jezelf en jouw leven! en of je nu wel of geen ondernemer bent, dat maakt niet uit. Als jij de wens hebt om meer uit je leven te halen. Als jij weet dat het anders kan of moet dan wat er nu is, als jij het verlangen te hebben om IN JE KRACHT TE STAAN! Dan ben je van harte welkom voor een inspiratiesessie. hierin gaan we kijken wat ik voor je kan betekenen op jouw ontdekkingstocht naar groei, sprankels en jezelf zijn! Je hoeft alleen maar te reageren op deze mail. <3 Henrike