Gepost op

Ben jij lief voor jezelf??

Kortgeleden had ik een gesprek met een warme liefdevolle vrouw.
Het was haar wens anderen gelukkig te maken. Anderen een goed gevoel te geven. Anderen te laten weten dat ze de moeite waard zijn.

Je voelt het misschien al een beetje, ze is ‘altijd’ aan de ander aan het geven… Maar waar in dit verhaal kwam zij zelf aan bod?
Op mijn vraag: “geef je dit wel eens aan jezelf?’ (een goed gevoel, voelen dat je de moeite waard bent enz) Kwam een volmondig NEE.
De ander kwam altijd op de eerste plaats. Ze was niet liefdevol voor zichzelf en als ze dat in de gaten had, strafte ze zichzelf ook nog door negatief over zichzelf te denken.

En op mijn vraag: ‘wat wil je voor jezelf?’
‘Ik wil rust, gelukkig zijn, met mezelf aan de slag, liefde van binnen voelen, het is NU MIJN tijd!!!

Ze wist heel goed wat ze wilde… en toch leken dat wat ze zei en dat wat ze deed niet op elkaar, maar eerder als twee uitersten.
Ze wil de ander gelukkig maken. Maar wat ze aan de ander wilde geven, wilde ze eigenlijk het liefst ZELF voelen…. En ze hoopte door het telkens aan een ander te geven, ze het zelf zou ervaren.
Maar het enige cadeau wat zij zichzelf kon geven is dat wat zij aangaf. Rust om met zichzelf aan de slag te gaan,
de liefde van binnen te voelen, haar eigen pijn onder ogen te zien, deze te helen om vervolgens haar eigen liefde te voelen. Want dat die liefde in haar is zo oneindig groot is, en zo duidelijk herkenbaar! (daarom voelen mensen zich ook zo fijn bij haar!)
Precies dat heeft ze aan de wereld te geven, gewoon door het aan zichzelf te geven. En het klinkt heel gewoon en heel makkelijk… en eigenlijk is dat het ook!

Het leven is prachtig. De wereld is als een spiegel.
Is er onrust in jezelf, dan voel je onrust om je heen, zie je de onrust in de wereld.
Sla je makkelijk een arm om de ander, zou je deze dan zelf ook niet heel graag willen?
Voel je vrede in jezelf, zie je vrede in je omgeving.
Jij geeft vaak aan de ander wat je zelf graag zou willen ontvangen. Maar je mag dit eerst aan jezelf (leren) geven.
Want als je dit aan jezelf leert geven, maakt het al een wereld van verschil!

Deze prachtige vrouw is vast niet de enige, ze is niets anders dan jij en ik.
Herken jij dit ook?
Dan kan ik je vast wel helpen om weer terug te gaan naar je essentie, om de overtuigingen los te laten en vervolgens die vreugdevolle sprankel vol van liefde in je te ervaren, laten voelen, vergroten en uit te dragen! Om dat aan jezelf te geven, wat jij tot nu toe steeds aan de ander geeft! Klik hier voor meer informatie of neem contact op voor een gratis inspiratiesessie.

Liefdevolle groet,
Henrike

ps: of anders is de workshop Ik heb me Lief een aanrader

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.